Színház

Ma reggel ugyanúgy

felolvasószínház, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az első lépést a 2008-as LOW fesztiválon tettük meg, amikor három drámát (két holland és egy flamand darabot) mutattunk be, amelyek azóta bekerültek a magyar színházi köztudatba. Az első lépcső levált: a tavaly felolvasott három színmű pályára állt, kering a maga útján; sorsa már csak a csillagok állásától függ. Mi addig tovább száguldunk a dráma-éterben - ki tudja, hol landolunk? Egy biztos: olyan tájon ismét, ahol - bár még sosem jártunk - fájdalmasan könnyen eligazodunk. Újra elcsodálkozhatunk, honnan olyan ismerősek ezek az ismeretlenek, mitől olyan magyarul holland ez a világ? Furcsa, keserűen tálalt családtörténetek villantak fel a tavalyi körképben. Nem kevésbé szorongató családtörténeteket mutatunk idén is - más fénytörésben. A tükröt ezúttal a holland dráma anyakirálynője, az idén hetvenöt éves Judith Herzberg, és majd' négy évtizeddel fiatalabb pályatársnője, Esther Gerritsen tartja.
Esther Gerritsen
Novellagyűjteménnyel debütált 2000-ben, ma pedig már Hollandia egyik nagy irodalmi ígérete és vezető színműírója. A nappal, az éjjel és a halál másnapja című művével április 19-én ismerkedhet a közönség.
Judith Herzberg
Judith Herzberg kétlaki író, aki Hollandia és Izrael között ingázik. Főként verseket és drámákat ír, de a film világában is otthonosan mozog. Költőként 1961-ben lépett színre, a Vrij Nederland hasábjain. Két drámájából (Leedvermaak és Rijgdraad) film is készült. Seb című darabját április 26-án hallhatja a magyar közönség.

A(z) Merlin előadása

Stáblista:

Hozzászólások