Színház

Magyar Staféta

felolvasószínház, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Litera irodalmi portál 2009 tavaszán öt kortárs drámaírót kért fel egy olyan drámai mű létrehozására, amely az ő együttes munkájuknak eredményeként az interneten valósul meg. A szerzők névsora, a staféta sorrendjében: Háy János, Tasnádi István, Erdős Virág, Garaczi László és Forgách András.

Az írók egymás után, stafétában írták meg az előző szerző munkájához szervesen illeszkedő vagy azt ellenpontozó, árnyaló, attól elrugaszkodó, egy vagy több jelenetből álló "kisfelvonásukat". A Magyar Staféta már születése idején felkeltette a színházi szakember érdeklődését így most felolvasószínházi előadásban (Keszég László rendezésében) elevenedik meg az unikális, kísérleti vállalkozás.

Egy belvárosi bérház negyedik emeletén vagyunk, egy nyelviskolának átalakított lakásban, ahol Laci, 40 körülinyelvtanár munkanélkülieket oktat. Csoportjába épp négy különböző korú, magányos nő kerül... Hogy mi történik közöttük, megtudhatják, ha megnézik öt szerző sziporkázóan humoros, fordulatos drámáját fergeteges színészi előadásban és rendezésben. A drámából készült hangjáték, illetve a felolvasószínházi előadás már nagy sikert aratott, mostani, másfél órás színpadi bemutatónk még különlegesebb élménynek ígérkezik.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Szereplők

Kriszta (20 éves szexis színészhallgató)
Erika (babaarcú démon, aki minden éjjel megöl valakit)
Hunger Natália (76 éves nyugalmazott anyakönyvvezető (szülésznő))
Szilvia (45-50 éves nő, a teljes idegösszeomlás szélén)
Laci (40 körüli, munkanélkülieket oktató angoltanár)

Hozzászólások