Színház

Makrancos

táncelőadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A mindenki által ismert Shakespeare-dráma - mely a balett színpadokon is régóta nagy sikerrel játszott mű - alaphelyzetét a mai korba helyezve egészen érdekes látleletet ad.

A két teljesen eltérő temperamentumú nő párkapcsolatának alakulását végigkövetve kérdőjeleket kap a mindenkori alaphelyzet: A naiv, simulékony húg boldogabb lehet-e végül az érte feltétel nélkül rajongó férfi mellett, mint a megközelíthetetlenné keményedett nővér azzal az emberrel, aki minden áron a nő teljes személyiségét akarja látni?

Bízni bárkiben is manapság szinte lehetetlen. Jobb volna, ha inkább feladnánk, s a nyugalmat, a rutint keresnénk, magunknak őrizvén gyengeségeinket. Vagy dönthetünk úgy, hogy elvállaljuk az erőpróbát és az esetleges sérülést, hogy önmagunkat fel nem adva, de a másik fél lehető legőszintébb elfogadásával akarjuk megismerni azt, aki végül többé válhat számunkra, mint a saját félelmünkhöz való ragaszkodás.

A dráma karaktereinek kiemelésével a cselekményt végigvivő esetleges lélektani okok és események kerülnek vizsgálat alá az előadás során.

A(z) C.iC, valamint Gulyás Anna előadása

Bemutató időpontja:

2015. január 30., C.iC

Stáblista:

Hozzászólások

László Sarkady 2014 dec. 31. - 16:42:41
Ajánlom, hogy az ismertetõbõl hagyják ki a "Shakespeare" szót. Az Önök elõadásának semmi köze Sh.-hez. Hagyják nyugodtan pihenni a világ legnagyobb drámaíróját.
Seriff