Színház

Marica grófnő

nagyoperett, 3 felvonás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az operettet a könnyű szórakoztatás műfajának szokás tartani, amely meseszerű fordulataival, látványvilágával és varázslatos muzsikájával eltereli figyelmünket a hétköznapok gondjairól, az élet súlyosabb kérdéseiről.
Kálmán Imre e "könnyű műfaj" világhírű zeneszerzőjeként azonban olyan tudás birtokában volt, melyet a való életből merített, és bár könnyű kézzel írta slágereit, zenéit átitatja humanista életbölcsessége és életigenlése. Ezzel a többlettel a mese választ adhat a valóságban is előforduló örök kérdésekre, legyen szó erkölcsről, tisztességről, barátságról vagy szerelemről.
Egyik legkedveltebb művében, a Marica grófnőben - ahogy az az operettekben lenni szokott - ártatlan füllentésekből hatalmas kalamajka kerekedik, a szereplők saját csapdájukba (és szerelembe) esnek. Közben pedig olyan slágerek szólnak, mint a Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám, melyek a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolják a nézőt: az amerikai foxtrottól a shimmyig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig és a cigányzenéig.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 9., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Marica grófnő
Populescu Dragomir Móric herceg
Báró Zsupán Kálmán, földbirtokos
Endrődy-Wittenburg Tasziló gróf
Liza, a húga
Cuddenstein-Chlumec Cecília (hercegnő)
Kudelka (a komornyikja)
Dombossy Ilka
Mihály (Marica öreg szolgája)
Lidi (cigánylány)
Lajos (cigány)
Liebenberg István

Alkotók

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás