Színház

Maya

operett, 2 felvonás, 2018.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A Budapesti Operettszínház régiadósságát törleszti, amikor évtizedek után újra színpadra viszi egykori igazgatójának, Fényes Szabolcsnak legnépszerűbb operettjét, a Mayát. Az 1931-ben íródott mű máig hatásosan és igen sokszínűen ötvözi a kor hangulati és stíluselemeit. A Maya látványos showelemekkel gazdagított revüoperett, amely ugyanakkor történetmesélésében egyesíti a félreértéseken alapuló klasszikus francia bohózati humort, és a Rejtő Jenő-i szertelen, krimiszerű vadságot és frivolitást. Az idegenlégió egzotikus világában és a párizsi mulatók túlfűtött miliőjében játszódó, rafinált szerelmi játszmákban bővelkedő, fordulatos mese, a pompás szerepek, legfőképp pedig Fényes Szabolcs halhatatlan slágerei, mint például a Szeretnék egyszer kicsit boldog lenni, a Luxusvonat vagy a Sweetheart, Réthly Attila rendezésében, Lőcsei Jenő koreográfiáival együttesen ígérnek egy sokszólamú, fergetes színházi estét.

Az előadásban elhangzó betétdalok szövegírói: G. Dénes György, Kovách Kálmán, Szász Péter és Békeffy István.

Zenei munkatársak: Axmann Péter, Barta Gábor, Kovács Adrián, Mihalics János, Szekeres László.

További közreműködő: Varga Csenge Boglárka, Mészáros Edina.

 

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2018. november 30., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

B. T. László 2018 dec. 03. - 15:18:02
Nagyon jól sikerült előadás, Fischl Mónika csodálatos Maya, kiváló alakítást (!) nyújt, kitűnően énekel, táncol. Határozottan érzékelhető, hogy jól érzi magát a címszerepben. S ugyanígy nagyon-nagyon jó Dolhai Attila, Szendy Szilvi, Auksz Éva, Kiss Zoltán. Az előadás nagy meglepetése - számomra - Brasch Bence. Zseniális amit a színpadon nyújt. BRAVÓ az alkotóközösség minden tagjának!
10/10
Kató0315 2018 dec. 01. - 00:01:20 10/10
Kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz-e ebből is a kelleténél több átértelmezés az eredeti darabhoz képest, de nagyon jól sikerült előadás lett belőle! Nehéz lehetett Fischl Mónikának átállnia ennek a darabnak az éneklésére, de ragyogóan sikerült! Dolhai Attila, Szendy Szilvi, Auksz Éva, Kiss Zoltán, Brasch Bence - mind-mind nagyot alakítottak. A hangszerelés, a díszlet, a jelmezek és a rendezés is nagyszerű lett.