Színház

Megmondta professzorasszonyom

dráma

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Verbatim Színházi előadás.

A Megmondta professzorasszonyom monodrámát Kőszegi Mária és György Zoltán Dávid valós történetekből, rákos nőkkel folytatott interjúik alapján hozták létre. Az előadás új, intim nézőpontból mutatja meg ezt a gyakori, mégis sokszor szégyen övezte élethelyzetet - betekintést nyerhetünk abba, a betegség hogyan változtatja meg egy nő önmagához, a testéhez, szexualitásához való viszonyát.
Az előadás a PanoDráma rákos betegségekkel foglalkozó sorozatának részeként jött létre, aminek célja eltörölni a diagnózist körüllengő stigmát és bátorítani az embereket, hogy merjenek kérdezni.
“9 éves voltam, mikor apukám felakasztotta magát, tehát nem volt egy egyszerű. Nem hiába lett nekem ez a leukémia is születésemtől fogva, megmondta professzorasszonyom. Az volt a szerencsém, hogy későn jött ki, mert 25 évvel ezelőtt ez a betegség gyógyíthatatlan volt. Én lassan 33 éves vagyok, eddig csak pofonokat kaptam az élettől, de ott van bennem is a remény, hogy egy nap azt mondják, hogy igen, meggyógyultál és besétál a szőke herceg fehér lovon.”

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások