Színház

Mezítláb a parkban

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Broadway vígjátékmestere egy ifjú, konzervatív ügyvédről és különc menyasszonyáról írt színdarabot. Az újdonsült feleség életét az örömök hajszolásának szenteli. Ahogy a mézeshetek extázisa átadja helyét az otthonteremtés valóságának egy ötemeletes, lift nélküli házban, a házasság harmóniája komikus civódásba fordul. Az anyós jámboran panaszkodik. A feljebb lakó középkorú nőcsábász flörtöl. Az örömből kín lesz.

Neil Simon világhírű drámaíró szerint az élet szomorú is, meg mulatságos is. Nem tud olyan komikus helyzetet elképzelni, amely nem fájdalmas is egyúttal; ebben a látszólag felhőtlenül kedves és humoros darabba is csöppentett egy pici szomorúságot: ilyen törékeny még egy friss házasság is? A lányától nehezen megváló anya groteszk figurája igazi fájdalmat hordoz, és a csudabogár szomszédban is sejlik valami titkolt egykori bánat vagy veszteség, ami ilyen bizarr figurává tette.

Corie össze akarja boronálni magányos mamáját a vagány, öregedő szomszéddal, e célból egy görbe estét töltenek négyesben egy különleges vendéglőben. A fiatal feleség terve csak félig sikerül: a mama a szomszédnál tölti az éjszakát, a fiatal házasok azonban összevesznek? Semmi kétség, hogy a darab végére a fiatalok kibékülve csókolóznak majd, és az sem kérdéses, hogy az anya és a szomszéd egymásra találnak.

A(z) Békéscsabai Jókai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. december 8., Békéscsabai Jókai Színház

Stáblista:

Szereplők

Corie Bratter
Paul Bratter (a férje)
Mrs. Bank
Victor Velasco
Telefonszerelő
Áruházi kihordó

Hozzászólások