Színház

Mici néni két élete

vígjáték, magyar, 2010.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

"Nem várok holnapig...." - dübörög a jól ismert sláger a szomszédban, és Mici néni, barátnői sopánkodásától kísérten, immáron sokadszor veri partvissal a plafont. Hiszen ő fáradt, beteg, nyűgös, és még a lakás is beázik. Rehák doktor tanácsára elhatározza, hogy eltartási szerződést köt egy fiatal, gyermektelen házaspárral. Bokorék beköltöznek, élettel töltik meg a régóta lakatlan kisszobát. De az igazi fordulat akkor következik be, amikor megjelenik a színen Gál Alfréd, az egykori fiákeres, jelenleg Főtaxis régi hódoló. Mici néni kivirul: SZTK helyett motorozni jár; piruláit félredobva, konyakmeggyel kúrálja magát; és a bulizó fiatalok ostorozásáról lemondva, maga is a Budavár presszóban ropja. De ez a vicces, kalandos "kettős élet" nem űzhető sokáig. A megoldáshoz elég egy váratlan motordefekt és egy vízbe pottyant kalap...

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 11., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Gál Alfréd
Bokor Kati
Bokor Laci
Galambosné
Dr. Rehák
Rehákné (Lány 3)
Fiú 1 (Kolléga2, Főmérnök, Táncdalénekes, Nyomozó 2)
Fiú 2 (Gyászhuszár,Fodrász, Tanácsi titszviselő 2, Pincér a Budavárban, Paraszt, Nyomozó 1)
Fiú 3 (Kolléga 1, Tanácsi tisztviselő 1Pincér a presszóban, Dr. Polyák)
Lány 1 (Pultoslány, Vendég, Dízőz a Budavárban)
Lány 2 (Polyákné, Dizőz az 1. felvonásban, Rendőrnő)
Idős taxis
Zongorista
dec. 13.
  • Nagyszínház
jan. 10.
  • Nagyszínház
jan. 17.
  • Nagyszínház

Hozzászólások

10/10
kaanmi 2017 máj. 07. - 22:08:54 10/10
Bûbájos, kedves. aranyos, vicces, jó látni a szinészlegendákat a szinpadon. Nagyon tetszett. (Pedig általában a bugyuta vigjátékok nem ragadnak magukkal.)
ferinyul 2016 ápr. 01. - 12:25:25
Nem ertem, miert kellett ez az eroltetett hang Cilinek, az ertelmetlen jelenetek, amik nem, hogy hozzaadtak, inkabb jocskan elvettek a tortenetbol. Maradni kellett volna a filmbeli dramaturgianal, az tokeletesen bevalt...
A fiatalok gyengek, az idoseknek meg nem tul nagy falat ez a darab...
Aki szereti az operett vilagat, annak ott a helye...
5/10
marie1 2013 febr. 05. - 09:14:35
Alapvetõen egy szórakoztató darab, minden korosztály számára. Igazából kissé hosszúnak találtam, tehát a rendezés és dramaturgia hagyott némi kívánni valót. Viszont a színpad - megoldások, díszlet, jelmez ütõs volt. Esztergályos Cili, és Bodrogi játéka valóban lenyûgözõ, pedig igencsak idõsek már, Galambos Erzsirõl nem is beszélve. Viszont sajnos a fiatal színészek számomra teljesen jelentéktelenek. Gyakorlatilag olyan "semmilyenek", hogy kifejezetten unatkoztam, mikor õk voltak színpadon. Olyankor magát a színházat bámultam, hogy mennyire van teltház. Közben arra gondoltam, hogy nyilván foglalkoztatni kell a sok színészt, ezért írnak felesleges jeleneteket a darabba. Ettõl eltekintve igazán kellemes, sziporkázó elõadás volt, megérte megnézni.
9/10
feeco 2012 márc. 30. - 23:17:02 9/10 Előzmény Csiraf
egyetértek..
8/10
Csiraf 2011 nov. 22. - 14:07:00 8/10
Bár néhány mellékszereplõk alakítása - és fõleg éneklése - nem volt túl erõs, Esztergályos és Bodrogi bõségesen kárpótolta a közönséget, tõlünk (párommal és édesanyáinkkal néztük meg, tehát két generáció nevében is tudok nyilatkozni) mindketten 10 pontot kaptak. Sugárzott róluk, hogy élvezik a szerepet, minden szavuk, megmozdulásuk nevetést generált.

Abszolút érdemes volt elmenni, ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy könnyen emészthetõ darabon önfeledten szórakozni.
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje