Színház

Micimackó

mesejáték, 2 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Micimackó története talán 1921. augusztusában kezdődött, amikor A. A. Milne fiának Christopernek a születésnapjára egy játékmackót ajándékozott, mely után karácsonyi ajándék volt Füles, majd Malacka. Kanga és Zsebibaba később lettek a gyerekszoba lakói. Milne egy esti mese sorozatot kezdett írni, ahol a történetek fiának és plüss állatainak kalandjairól szóltak.
A történet szerint régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó erdőben élt, saját kunyhójában. A Száz holdas pagony a Milnéék dél-angliai otthona közelében lévő Forest nevű erdő alapján formálódott. Ugyanebben az erdőben élt a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős kengurumama Kanga, a kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám Tigris, és persze mindnyájuk szeretett gazdája, - Micimackó legjobb barátja - Róbert Gida. Ebben az erdőben mindig történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény. Micimackó háborúságba keveredik a méhekkel, elefántfogásra indul barátjával, Malackával, s hőstetteiket zengő versekben énekli meg. Sokszor bajba is keveredik, lévén Csekélyértelmű Medvebocs, de Róbert Gida, aki már nagy és okos - hatéves -, mindig mindent rendbe hoz.
Az Érsekkert közepén, az egykori tónál "természetes színpadon" játszódik a világhírű mese. A gyermekközönség pedig testközelben élvezheti az előadást.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás