Színház

MM avagy Mindent Magamról

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

"Nevem Patthy Diphusa és az a fajta nő vagyok, aki szimbolizálja a kort, amelyben él. Hogy mivel foglalkozom? Nemzetközi szexszimbólum, vagy nemzetközi pornósztár vagyok, ahogy tetszik..."
Jaross Viktória harmadik önálló produkcióját a spanyol filmrendező, Pedro Almodovar művészete ihlette. Főszereplője egy cinikus, kiégett pszichológus, akinek sorsa mások történetein át vezet. Páciensei szembesítik valódi önmagával, elfojtott vágyaival, bűneivel. A darab stílusára jellemző a Jaross Vikitől megszokott szürreális játékosság, a valóság és az álom határán mozgó történet, táncban, zenében, erős képekben történő kifejezés - szabad és asszociatív, bonyolult és erős érzelmi hatások.
"Az embert azért áldotta meg az Isten képzelőerővel, hogy lássa, milyen lehetne, és azért áldotta meg humorérzékkel, hogy el tudja viselni, amilyen." Összművészeti "spirituális kabaré", kellemes, színházi hagyományoktól eltérő formában, lokáli hangulatban, egy pohár pezsgő mellett...

A(z) Szikra cool*tour*house előadása

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
Soledad 2010 nov. 05. - 14:38:23 8/10
A hosszú várakozás meghozta eredményét. Új helyszínen, újra mûsoron az elõadás!:)))
8/10
Soledad 2009 nov. 29. - 16:40:09 8/10 Előzmény Hoppancs
Utolsó?

Miért? Mi történt?

Én a premier-elõadást láttam és tetszett. A páciensek problémái nagyon is valódiak, életszerûek.

Csatlakozom: Drukkolok, hogy legyen folytatás!
Hoppancs 2009 nov. 18. - 15:56:36
Vasárnap láttam ezt a jó kis darabot, sajnos úgy tûnik, egy idõre ez volt az utolsó elõadás. Dinamikus, humoros, színes és bár kissé szürreális, mégis érthetõ. Szorítok, hogy legyen még.