Színház

Montmartre-i ibolya

operett, 2021.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások...

Montmartre, századforduló. Makacs álmodozók, kültelki énekesnők, kóbor múzsák, csupaszív végrehajtók, felfedezés előtt álló művészek és fanyar mecénások... a párizsi bohémvilág. Raoul, Florimond és Henry montmartrei padlásszobájukban a világhírről, vagy éppen a holnaputáni reggeliről álmodnak, ám csupán tehetségesen reménytelen kísérlet nem éhen halni. Raoul szakít Ninonnal – aki szerelmét feláldozza a színpadért – s barátaival befogadja az árva Violettát. 1851-ben jelent meg Párizsban Henri Murger Bohémek c. regénye, amely megihlette Puccinit a Bohémélet írásakor, később pedig a világhírű Kálmán Imrét is. A darabot 1930. március 21-én mutatták be Bécsben, ahonnan elindult világhódító útjára. Budapesten 1935-ben játszották először, Szenes Andor fordításában.

„Bájos élet ez és rémes élet, amelynek megvannak a győztesei és vértanúi, és amelybe csak az léphet be, aki aláveti magát a "jaj, a legyőzötteknek" kérlelhetetlen törvényének."

Henry Murger

 

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2021. november 12., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

RAOUL DELACROIX (festő)
HENRY MURGER (író)
FLORIMOND HERVÉ (zeneszerző)
NINON (énekesnő)
SPAGHETTI (végrehajtó)
FRASCATTI (hadügyminiszter)
DURAND (Violetta mostohaapja)
SZÍNIGAZGATÓ
ROTHSCHILD BÁRÓ

Hozzászólások