Színház

Móricz 2009 - Annuska

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Különleges estével készül névadója születésének százharmincadik évfordulójára a Móricz Zsigmond Színház. Nem a hagyományos, "kitaposott" utat választja ismert és népszerű Móricz-színművek megjelenítésével - azt keresi, a mai kor, napjaink embere hogyan találhat utat, kulcsot, kapcsolódási pontot a móriczi életműhöz. Három neves kortárs író egy-egy Móricz elbeszélést, jellegzetes motívumot, témát formál színpadi játékká, melyet három különböző egyéniségű és gondolatvilágú rendező állít színpadra. Így a néző nem csupán ősbemutatót láthat ezen az estén - egyszerre mindjárt hármat is - de három különböző világot, felfogást, megközelítési módot is. Igen, Móricz ilyen is lehet, meg olyan is, meg amolyan is... egy és százféle. Mint minden igazi néző. Különleges találkozás(ok) tanúi lehetünk tehát: írók, korok, koncepciók, művészi látásmódok izgalmas, egyedi dialógusának, egybeolvadásának, ütközésének, egymásra hatásának - igazi jelen idejű műfaj, színpadi crossover születik, miközben a színpadon felidéződnek a móriczi életmű jellegzetes figurái éppúgy, mint a híres alkotó- és kortársak, vagy maga az író és családja, szűkebb környezete.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 17., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Hozzászólások

muzeum 2009 dec. 05. - 17:40:26
Szerintem egészen jól sikerült színre vinni egy olyan novellát, amit ma már annyira nem trendi, hogy senki sem olvasna el.
Örülök neki.
10/10
Gabriella54 2009 nov. 29. - 21:00:24 10/10
Kiváló elõadás, a szegénység és a reményvesztettség kíméletlenül pontos kórképe. Az anya hiába szeretné, nem tudja lányát megmenteni ugyanattól a sorstól, amibe õt is belekényszerítették...megrázó. Antal Olga, Széles Zita és Fridrik Noémi érzékenyen ábrázolják a megszakíthatatlan folyamatot.