Színház

Mozart táncok

táncelőadás, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A zseniális zeneszerző születésének 250. évfordulóján, ezzel a produkcióval tisztelgünk művészi nagysága előtt. Fiatal alkotókat kértem fel arra, hogy közösen hozzunk létre egy táncestet, mivel kíváncsi voltam, hogy gondolkodnak, hogyan éreznek Mozart zenéjével kapcsolatban. Olyan műveket választottunk, melyek könnyedségükkel, táncosságukkal a mozarti életmű vidám, buffo oldalát mutatják meg, annak sokszínűségét, virtuozitását. A három tehetséges alkotó számára pedig remek játéklehetőség formákkal, testekkel, gondolatokkal.
Happy birthday Mr. Mozart!
(Juronics Tamás)

Kis semmiségek
Kis semmiségek a feminitásról, a hiúságról, a felfedezésről, a pajkosságról, a törtetésről és az egyenjogúságról Mozart játékos zenéjével könnyedén.
koreográfus: Fodor Zoltán

A piacere
A piacere, egy zenei kifejezés, azt jelenti, ahogy tetszik. A darabban ezt a fajta szabadságot próbáltam követni, nem akartam magam előre kigondolt témák közé szorítani, ezért hagytam, hogy Mozart zenéje játékra sarkaljon. Elrugaszkodni, imporvizálni volt a célom, hogy ne a zene szülessen újjá a színpadon, hanem a nyitottsága. Számomra ez azt jelentette, hogy predesztinációktól mentesen hozhattam létre kapcsolatot a zene és saját gondolataim és érzelmeim között. A játék szabályait követve jelenidejű döntésekre építettem a darab dramaturgiáját, hogy így próbáljam megőrizni a kifejezés frissességét és azt az örömöt, amit a játék és komponálás ad az embereknek.
koreográfus: Nagy Zoltán

Púder
Versailles-ban XIV. Lajos varázslatos udvari világot, egy káprázatos "játékszínpadot" rendezett be, ahol minden előkelőségnek jutott egy udvari cím, egy szép szerep, amelyet - akár akarta, akár nem - egy életen át játszania kellett. Így lett az aranyozott szolgaság udvara, az arisztokrácia aranykalitkája, ahol a fényűzés és a pompa szálai kötöttek gúzsba mindenkit. A gúzsbakötés szolgálta a "rugórajáró etikett" udvar élete szinte óraműpontossággal pergett.
koreográfus: Barta Dóra

A(z) Szegedi Kortárs Balett előadása

Stáblista:

Hozzászólások