Színház

MU Terminál: Inside

táncelőadás, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Inside 2010-es lengyelországi bemutatója mellett további előadásokat élt meg: 2011-ben MU Színházban, Párizsban a Magyar Kulturális Intézet szervezésében és 2012-ben Martfűn az ottani Kulturális Központ meghívására, valamint további négy előadást Dániában és egyet Berlinben, a Bakelit Multi Art Center szervezésében az első Berlini Magyar Kortárstánc Fesztiválon. 2012-ben, Gaál Mariann Inside címmel táncfilmet forgatott produkciónkból, melynek vetítési premiere a MU Színházban volt.

2013-ban Fejes Ádám Inside című koreográfiája, további inspirációs és koreográfiai alapul szolgált Gaál Mariann filmrendező, Sebestyén Ferenc építész, Kecskeméti Dávid fotográfus, valamint Gergye Krisztián rendező/koreográfus közös térinstallációja számára, mely Budapesten IdőPrés, Párizsban Writti címen került bemutatásra.

Az Inside egy a tánc nyelvén megfogalmazott Gaia-eposz, melyben az ősi értékrend, az élet tisztelete ütközik a mai ember legfelsőbb céljával, a mindenre kiterjesztett birtoklási vágyával. A produkció nem akar több lenni, mint a cselekvéssel, történnéssel felvillantható jelen pillanat, ami nem más, mint maga az idő, maga az élet, a lét. Az előadók, a koreográfia eltáncolásával, testük mozdulásaival a létezés tényét bizonyítják. Az élettel, az idő létezésével azonban feltárul a lehetőség a fejlődés előtt, mely egyenesen vezet a teremtő erő misztikumától történő eltávolodáshoz és az újkori, modern értékekhez történő közeledéséhez.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások