Színház

Műköröm

dráma, 1 felvonás, 60 perc, magyar, 2010.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A dráma napjaink egyik legmeghatározóbb problémakörével foglalkozik. Az érettségi után hirtelen magabiztos felnőtté váló fiatalok álmaiból, vágyaiból, s a hirtelen képükbe öklöző valóságból bontakozik ki a szomorú valóság: az élet néha igazságtalan. Még akkor is, amikor igazságos.

A darabban három vidéki lány budapesti tündöklését és bukását - nem feltétlenül ebben a sorrendben! - követhetjük végig. Téves életútválasztások, a könnyebb és fényesebb utáni vágyakozás, majd a nagy pofonok. Az élet kemény. Mindenki hibázhat, de a hibákat felülírni néha kegyetlenül nehéz. Persze, a lehetőség adott, az újrakezdésre mindenkinek lehetősége van.

Márta a testét használja, hogy himalájai magasságokba repülhessen. Tili a nem létező tehetségét titkolva akar előre menekülni. Ida pedig szürke egyéni(etlen)ségét próbálja kiszínezni.

Kettejüknek nem sikerül. (Nem rossz arány, ugye?)

Három lány ül a padon... három lány álmodozik. Milyen lehet a nagyvárosban élni? Milyen lehet nagylánynak lenni? Milyen ára van a felnőtté válásnak? Tragédiák sora, jelek, példák, szembesítések, példabeszédek. Talán kissé demagóg szájbarágás! Vagy nem?

A(z) Fészek Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. március 13., Fészek Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
czatti 2010 okt. 21. - 12:28:25 10/10
a december 10-i elõadásra minden jegy elkelt.
10/10
czatti 2010 ápr. 14. - 13:59:21 10/10
Az április 16-ai elõadásra minden jegy elkelt. Legközelebb májusban találkozhatunk.