Színház

Múlhatatlan idő

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

70 éves a Magyar Állami Népi Együttes

„Elmúlt, mint száz más pillanat, s tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.” – Végh György örökérvényű gondolata kínált fogódzót a Magyar Állami Népi Együttes társulata számára a Múlhatatlan idő című tánckoncert színpadra állításához.

Mi, a hagyományban élők, - a mögöttünk hagyott évek során - számtalan, paraszt emberekkel közösen megélt pillanatot őrzünk magunkban. Emlékeket, melyeket búvópatakként hordozunk magunkban, hogy azok a legváratlanabb pillanatokban bukkanjanak fel, bearanyozva mindennapjainkat.

Ilyen pillanatok közös megélésére hívjuk a tisztelt nézőt. Találkozásra, egy látszólag elmúló kultúra utolsó képviselőivel, énekesekkel, muzsikusokkal, táncosokkal. Felmutatva a reményt, hogy az elmúlás valóban csak látszólagos, hiszen van folytatás, újabb és újabb generációk lépnek a régiek helyére.

Az alapításának hetvenéves évfordulóját ünneplő Társulat a Múlhatatlan idő című előadásában együtt lép színpadra a Kárpát-medence legkiválóbb magyar- és nemzetiségi hagyományőrzőivel, valamint Európa és Közép-Ázsia számos országából érkező népművésszel, zenésszel, énekessel, táncossal. Az előadás látványos és megélhető formában mutatja be az egyetemes európai paraszti kultúra mellett oly jellemző egymásra hatásokat és a nemzeti sajátosságokat is.

Együttesvezető: Mihályi Gábor
Vendégként közreműködik: Agócs Gergely, Bojan Krstić Orkestar, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, FlamenCorazónArte Táncszínház és külföldi vendégművészei, Hagyományőrzők Erdélyből, Hagyományőrzők Szlovákiából, Lakatos Mónika és Rostás Mihály "Mazsi", Arslanbek Sultanbekov, Trebunie Tutki

A(z) Magyar Állami Népi Együttes előadása

Hozzászólások