Színház

My Fair Lady

musical, 2 felvonás, magyar, 1994.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

London nagyhírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak.
A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A "bogaras", nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Azt, hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

1994. december 2., Magyar Színház

Stáblista:

Szereplők

Mrs. Higgins
Henry Higgins
Alfréd P. Doolittle
Eliza Doolittle
Mrs. Ensford-Hill
Pearce-né

Hozzászólások

10/10
Bizánc 2011 okt. 06. - 22:39:55 10/10
Azért elég gáz a Port.hu felkészültsége, tájékozottsága. Látom, frissül is az oldal, meg nem is. Holecskó Orsolya már ott van Eliza Doolittle szerepében feltüntetve. Pár hete játsza a szerepet. De! Látom ugyanakkor, hogy a Port.hu szerint még mindig Makay Sándor látható Pickeringként, s Alfred P. Doolittlet Agárdy Gábor formálja meg.

Ezt most hogy tetszettek gondolni?
Gabriella54 2009 nov. 24. - 09:12:14
Szerintem is õ a legjobb! És ez még szegény Sík Ferenc rendezése, több mint 10 éve játszák így! Fantasztikusan jól sikerült elõadás.
10/10
vagyizs 2009 nov. 24. - 08:29:21 10/10
Kihozták a darabból a maximumot,Fillár Ístván fantasztikus!