Színház

A nadrág

komédia, 2 felvonás, magyar, 2015

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?
Emlékszik-e még valaki arra, mi az a "szocialista vígjáték"? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel. Mert miről is van szó?

Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát. Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a nadrágját... Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpontensebb férfiúi büszkeség!

Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egy nadrágja vesztett főkáderéből? Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: "szocialista vígjátéka". Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla. Vagy mégsem?

A KARINTHY SZÍNHÁZ előadása.

Bemutató időpontja:

2015. november 13., Karinthy Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Radó Tamás
(igazgató)
Berta
(a szeretője)
Laci
(műszaki rajzoló)
Koltai
(SZB. titkár)
Soltészné

Alkotók

Vélemény:


2015. november 18. 17:43
Nagy siker, remek előadás.

Összes hozzászólás