Színház

Nagyvárosi fények

vígjáték, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szente Vajk egy unikális, néma előadást álmodott színpadra – legalább annyira merészen, mint maga Chaplin, aki már a hangosfilmek időszakában forgatta le nagy sikerű némafilmjét. Fekete-fehér látványvilág, zenére kidolgozott mozgássorok és a némafilmek stílusát idéző színészi játék jellemzi majd az előadást.

„A színházban mindig az innovációt kell keresni, ami megújítja azt a formanyelvet, amit előadóművészetnek nevezünk – mondja a rendező. – A Chaplin korabeli színjátszás eszközei megváltoztak már, épp ezért lehet ma újra izgalmas a néma történetmesélés.”

A cselekmény középpontjában egy csavargó áll, aki magányosan tölti napjait a nagyvárosban. Egy nap rámosolyog a szerencse: beleszeret egy vak virágáruslányba és ráadásul megmenti egy milliomos életét, aki ettől fogva barátjának tekinti. A bökkenő csak az, hogy a gazdag mecénás csak akkor ismeri meg, ha részeg, és ebből sok-sok galiba származik. A Csavargó a gazdag pártfogójától kapott pénzből meggyógyíttatja a lányt, ő maga viszont börtönbe kerül…

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

2020. október 17., Játékszín

Stáblista:

Szereplők

Csavargó
Vak virágáruslány
Nagymama
Bokszoló, Inas, Kommunális menedzser, Polgármester, Nagy ember
Dáma, Kutya, Postás, Rabló, Rendőr, Rikkancs, Színesbőrű bokszoló
Boksz-bíró, Operaénekes, Orvos, Pincér, Rabló, Rendőr, Rikkancs, Sötét alakRendőr, Rikkancs, Tróger

Alkotók

okt. 28.
  • 19:00 (2020.12.18. 19 órai előadás pótlása)
nov. 02.
  • 19:00
nov. 22.
  • 19:00 (2021.01.30. 19 órai előadás pótlása)
dec. 05.
  • 15:00
dec. 12.
  • 17:00

Hozzászólások