Színház

Naptánc

előadás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az 1990-es években született egy előadás, egy improvizáció, melyben F. Kafka novelláiból és zenei betétekből fűztem össze egy történetet. A játék menete, tempója, a nézők felé és felől érkező impulzusok hatására alkalmanként módosult, változott. A "játék" cca 30-40 előadást ért meg itthon és külföldön egyaránt. Szerepelt többek között az Alternatív Színházi Szemle
programjában. Egyes rélszleteiből hang illetve videó felvétel készült, melyek a mostani előadásban láthatók, illetve hallhatók.

F. Kafka novállái ma is sokat mondó írások. Melyek az eltelt évek alatt ugyan olyan sokat jelentenek számomra bár üzenetük jelentősen módosult. Ezért izgat különösen az a lehetőség, hogy sok év elteltével újra közönség előtt használjam ezeket a szövegeket.

A mostani alkalom egy olyan szabad "színházi" együttlét, melyben egy rég nem játszott előadás emlékeiből kiindulva, társítva az eltelt idő színházi és személyes tapasztalásaival szeretnék "színházi" eszközökkel, zenével, mozdulatokkal improvizatív módon beszélgetni, jelen lenni a nézővel és a nézőknek.

(Halász G. Péter)

"Merev voltam és hideg, híd voltam szakadék fölött. Innen a lábam ujja onnan a kezem fúródott a morzsalékos agyagba, megkapaszkodtam jó erősen. Kabátom két szárnya verdeste oldalam. Pisztrángos patak lármázott lent a mélyben. Hegymászó sose tévedt ide az úttalan magasba, a térképek még nem jelölték a hidat. Így feküdtem és vártam. Várnom kellett. Híd még a világon soha másképp meg nem szűnhetett hídnak lenni, csak beszakadt."

F. Kafka: A Híd (részlet)

A(z) MOHA - Mozdulatművészek Háza (Mozdulatművészeti Stúdió) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások