Színház

National Georgian Ballet Sukhishvili

táncelőadás

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A "Sukhishvili" hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző műsort mutat be első alkalommal a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a grúz nép múltjáról és hősiességéről. Az innovatív tánctársulat alapításától kezdve jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól, a folklór témákat modernizálva, klasszikus táncelemekkel tölti meg, izgalmas és látványos produkciókat létrehozva.  

A georgiai (grúz) nemzeti balettet 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította, akik nemcsak a színpadon, hanem az életben is egy párt alkotnak. Ez volt az első hivatalos állami tánccsoport Grúziában. A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett már fel, többek között a Sydney Operaházban, a Royal Albert Hall-ban vagy a Metropolitan Operában. Ez az egyetlen népi társulat, amely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Scala színpadán rekord sikert ért el: tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség egyik fellépésük végén.

Hozzászólások

10/10
Nótárius 2019 aug. 18. - 00:27:54 10/10
A fentieknek mindenben megfelelően, de még a fokozott várakozásainkat is felülmúlva; tegnap este, kiváló szabadtéri időben, egyedülállóan nagyszerű, fergeteges élményben volt részünk!
Egzotikus szépségű, régmúlt-gyökerűen sajátos mozgáskultúrára alapozott, fantáziadús zsenialitású koreográfia, légies könnyedség, gyakran még a fizika törvényeit is zárójelbe tevő akrobatikus "szárnyalás"; távoli tájak és korok archaikus hangzású, pezsdítőn pergő zenéjére!

Méltán aratott, az előadást is elragadtatottan meg-megtorpantó zajos sikert; s a végén szűnni nem akaró visszatapsolást, ovációt!