Színház

Nem viccelünk!

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Blattoló kabaré egy részben
Gálvölgyi János és Benedek Miklós közreműködésével

A Kossuth és Jászai Mari díjas Gálvölgyi János az 1968-as Ki mit tud?-on tűnt fel parodistaként. 1973-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, karrierje a Thália Színházban indult. 1993-ban átszerződött a Madách Színházba, azóta is a társulat tagja. Elsősorban komikus darabokban játszik, rendkívüli népszerűségnek örvend. A Rádiókabaré és a Heti Hetes című tévéműsor rendszeres vendége, saját műsora, a Gálvölgyi Show havonta volt látható az RTL Klubon. Műsorvezető a Klubrádióban. Szinkronszínészként is kedvelt, Benny Hill, illetve Harry Klein (Derrick) állandó magyar hangja volt. 45 kabaréjelenetben és 7 játékfilmben szerepelt. Egyik legemlékezetesebb alakítása, a Csinibaba című filmben látható.

A Kossuth és Jászai Mari díjas Benedek Miklós A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1969-ben végezte el, majd a Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol 1969 és 1983 között játszott. 1983-tól a Katona József Színházban dolgozott, egészen 2003-ig. 1992-2007 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója volt. 2003-tól 2009-ig újra a Nemzeti Színház tagja lett. Játékát kulturáltság, fegyelem, rendkívüli stílusérzék, fanyar humor, ironikus okosság jellemzi. Szerepeinek elmélyült, aprólékos kidolgozottsága sajátosan harmonizál személyiségével, külső megjelenésével. A legendás Budapesti Orfeum című zenés darab szellemi atyja.

A két Kossuth díjas nagyszerű színész ezen az esten a Zsidó Kulturális Fesztivál keretein belül a kabaréirodalom nagyágyúinak munkásságából olvasnak fel, "Blattoló kabaré" címen.

A(z) Bethlen téri Zsinagóga előadása

Stáblista:

Hozzászólások