Színház

Nini

kabaré, magyar, 2010.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Nini megidézi a budapesti kabarék és varieték világát, miközben testrepülésben halad el a nézők fölött vörösborát kortyolgatva. Életét is kockára téve bebizonyítja, hogy egy igazi Díva akkor is Díva, ha a színház teljes technikai rendszere összeomlik, és a nagyszínpadra szánt revüjét egy stúdiószínpadra zsugorították. Még az áramszünet sem okozhat gondot Nininek mert az igazi csillagok a sötétben ragyognak igazán.
Azért, hogy Nini ne egyedül kortyolgasson, az italfogyasztás az előadás teljes időtartama alatt szabad.
A Nini kamikaze kabaréja egy fiatal alkotócsoport vadonatúj színházi kreációja, mely felfrissíti a már-már porosnak és elavultnak hitt régies kabaré műfajt. Szemérmetlen bátorsággal dolgoz fel régi francia chansonokat, német kuplékat és magyar operett dalokat, mintha azok mai pop slágerek lennének. Ninit Kapócs Zsóka alakítja, akit a "Ma a tiéd vagyok..." - Karády Estje után a Karády 100 című könyvben úgy jellemeztek: "korunk összművészeti újsütetű dívája"

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 16., Thália Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Dyrtyho 2011 febr. 09. - 03:37:05
Én tegnap este láttam,és nekem tetszett,fõleg hogy 2x engem is bevont a darabba,az elsõ bevonásom a babázásnál ,a másik pedig a test repüléses résznél volt,és nekem tetszett a darab,tényleg egy igazi komédiai színdarab volt,és szerintem több ilyen kéne,de komolyan.Zsóka pedig egy igazi közvetlen díva,és nem csoda,hogy csomó nõ irigy rá :)
FElepHánt 2011 febr. 03. - 17:09:01
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál-------- www.toptipp.hu--------------------- NINI KAMIKAZE KABARÉ ---- Kapócs Zsóka ----- Thália Arizona Stúdió---- Több, mit tehetség: fantasztikus kiállás, szikrázó lendület, különleges egyéniség. Blues-tól az operettig mindent tökéletes stílusban énekel, könnyedén játszadozik a hangjával és a közönséggel. Alakváltozásai szédületesek, a legkisebb gesztusa is hiteles, mozgása mámor. Tudatos, mégis eleven, szerepet játszik, mégis természetes. Uralja a zenét, a látványt, a színpadot. Akkor hát miért is komorodunk el egy fél óra múlva? Miért is kell fejvesztve menekülnünk a végén? Mert gyönyörûséges songjait szétdarabolja, szakaszonként "csinál" valamit, lefelé, publikumnak, kérdez, viccel, szórakoztat, de ezzel majdnem megsemmisíti az összhatást. Tízpercenként menetrendszerûen felszól a világosítóknak, haverkodik a kitûnõ zenészekkel, még a gatyát is letolatja velük..., szörnyûûû! Nyílt színen átöltözik, nagyon jó, a mellpótló felfedése is elmegy, de hogy zsinórban alázza a színpadra felszédített gyanútlanokat, az megalázóan botrányos. Füstokádással szerencsétlenkedünk, térdelünk elõtte, csodálatos formáit simogatjuk?!? Hát ez nem megy! Ez nem csak a nézõket gyalázza, sokkal inkább önmagát... Összeszorított fogakkal, lehunyt szemmel, de Karádyra vágyakozó nyitott füllel szenvedtünk, amíg csak bírtuk, utána hosszú bolyongás következett a jeges szélben, hogy megszabaduljunk a kínzó emléktõl. Másnap: a kiút keresése, hol kéne lenni ennek a káprázatos csodaembernek? Biztos, hogy színházban, szerepben, keménykezû rendezõvel, -musicalben, zenés darabban, ám akár komoly prózában is. A hõn vágyott Nagyszínpadon, mivel karizmatikus energiája szétveti a túl szûkös színfalakat. Erõs közegben tudna igazán kibontakozni, fajsúlyos partnerekkel, illeszkedve az együttes munkába. Nem tudjuk, hol, kivel, mikor, de hogy ez az út téves, az egészen biztos. Nagyon hisszük, hogy gigantikus akarása, heves útkeresése meg fogja találni a célon túl a megoldást is. Ajánlatunk: egy jól megírt Karády monodráma,/mondjuk Tasnádi István/, szerelemmel, történelemmel, humorral és drámával, na meg sok-sok dallal... Végül is a Klubrádióban hallott két és fél szám ("Hamvadó"- "Gyûlölöm"-etc.) csábított a Tháliába. Mert így még senki sem énekelte õket., - Katalin sem...
10/10
Sydneyke 2011 jan. 23. - 15:01:57 10/10
Nagyon tetszett!!!
A kedvenc részem a Las vegas volt, na meg persze a testrepülés! :)
Szuper volt a hangulat végig.
Megállás nélkül mosolyogtam!

Zsóka egy istennõ!

:)