Színház

Női és férfi hangok

előadás, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az összeállításban Závada Pál, Rakovszky Zsuzsa és Várady Szabolcs művei hangzanak el a szerzők, valamint Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész tolmácsolásában.
Závada Pál az egyik legismertebb kortárs magyar regényíró, aki Jadviga párnája című kötetével robbant be a köztudatba. A regény számos nyelven jelent meg fordításban, a belőle készült film (rendező: Deák Krisztina) ugyancsak közönségsikerré vált, s külföldi fesztiválokon is elismeréseket kapott. A Jadviga párnája női és férfisorsok egymásba fonódását és elválását, szerelmet, szenvedélyt, vágyakat és csalódásokat ábrázol meggyőző erővel.
Rakovszky Zsuzsa ugyan az elmúlt néhány évben két nagyszerű regénnyel lepte meg az olvasókat, ám ezeket megelőzően az egyik legjobb magyar költőként tartották számon, aki nem utolsósorban utánozhatatlan módon formálta versekké a női tapasztalatot.
Várady Szabolcs neve talán kevésbé ismert a szélesebb közönség előtt, ám a kortárs költők legkiválóbbjai közé tartozik, akinek indulásánál - miként barátja, Petri György esetében - Vas István bábáskodott. Várady virtuóz módon kezeli a kötött formákat, a ritmust, épp ezért adódott az együttműködés lehetősége Darvas Ferenc zeneszerzővel, akinél kevés ember ismerheti jobban a dalok, sanzonok világát.

A(z) Pécsi Szabadtéri Játékok - Anna Udvar előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások