Színház

Nosztalgia

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Nosztalgia című előadás olyan, amilyennek a cirkusznak lennie kell - így hát aki csak most szeretne ismerkedni ezzel a műfajjal, nyugodtan kezdje ezzel az előadással.

A Nosztalgia című műsor a Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épületének 1971-es megnyitására kíván emlékezni egy nagyon-nagyon klasszikus, már-már sztereotípiákat felvonultató műsorral: elefántokkal, lovakkal, zsonglőrökkel, vadállatokkal.... mindennel, ami csak az embernek eszébe juthat a cirkuszról.

A műsorból külön kiemelendő az Egy híján trió néven dolgozó zsonglőrök munkája, a Zemanof akrobata-csoport, a Donnert Antal nevével fémjelzett elefánt-szám, Tito Medina bohóc, és persze Monsieur de Larott illuzionista.

Anélkül, hogy mutatványonként belemennék, hogy mi tetszett, és mi nem tetszett Monsieur de Larott műsorában: sokszor hallottam, illetve olvastam már a zsilettpenge-evésről (Rodolfonak is nagy mutatványa volt), de még soha nem láttam élőben senkitől. Hát most láttam. Klassz élmény még úgy is, hogy tudom, hogy csinálják.

Két dolog róható fel igazán az előadás készítőinek. Az egyik, hogy az első felvonás érezhetően "erősebb", mint a második, ami a sorrend enyhe változtatásával kiküszöbölhető lett volna. A másik, hogy talán túlzás volt Tito Medina bohócnak külön számot adni a második felvonás elején. Igaz, azon (is) halálra nevette magát a közönség, ami azért már valami.

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Bemutató időpontja:

2011. január 15., Fővárosi Nagycirkusz

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás