Színház

Nyaralók

színmű, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

" Éppen ez a jó a nyaralásban, ez a fesztelenség" - mondja az egyik szereplő. Aki mellesleg színésznő, a társaság kedvence, és éppen fesztelen kis nyári flörtbe bonyolódott egy másik nyaralóval. És a nyaralók többsége valóban élvezi a nyarat (a színésznő férje éppenséggel nem; tehetetlen dühvel figyeli felesége kacérkodását).
Minden oka meglenne a gondtalan nyaralásra Varvarának is, aki egy tehetős ügyvéd felesége. Anyagi gondjaik nincsenek, gyerekük sincs, kiegyensúlyozott, biztonságos az életük. Ez a fiatalasszony mégis úgy érzi, hogy valami nincs rendben körülöttük. Hogy túlságosan nyomtalanul múlnak el életükből az ifjúkori ideálok, a tettrekészség és... igen, a szerelem is. Amikor pedig lánykorának bálványa, az egykori lobogó hajú, lángoló tekintetű író, a férj barátja is megérkezik a nyaralóba, végképp elárulva érzi magát: egy elkényelmesedett, kiégett, megkopaszodott férfi áll előtte a valamikori költőideál helyett. Varvara úgy érzi, nem bírja tovább a kisszerű, számára túlságosan hétköznapi környezetben, fölrobbantja a nyári idillt.
A Nyaralók története egy fiatal nő menekülési kísérlete, egy értelmesebb, hasznosabb élet reményében. De arról is szól, hogy egy egész generáció, a negyvenesek-ötvenesek nemzedéke mire jutott a lehetőségeivel, eszményeivel, házasságaival - az életével.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2002. május 24., Vígszínház

Stáblista:

Szereplők

Szergej Bazsov (ügyvéd)
Varvara (a felesége)
Kalerija (Bazsov húga)
Vlasz (Varvara öccse)
Pjotr Szuszlov (mérnök)
Júlia (a felesége)
Kirill Dudakov (orvos)
Olga (a felesége)
Jakov Salimov (író)
Pavel Rjumin
Marja (orvosnő)
Szonya (a lánya)
Dvojetocsije (Szuszlov nagybátyja)
Zamiszlov (Bazsov helyettese)
Pusztobajka
Bekötött arcú nő

Hozzászólások