Színház

Nyavalyások

musical, magyar, 2009.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Kis színháztörténet, mielőtt fejest ugranánk egy mocsokságokkal teli, mégis hétköznapi alvilágba: az osztrák-német Ferdinand Bruckner 1926-ban írta Halálos ifjúság (Krankheit der Jugend) című drámáját, amelyet az 1932-es magyarországi ősbemutatót követően betiltott a budapesti főkapitány. A nyolcvan éve írt dráma ma is figyelemreméltó bátorsággal beszél az élet kapujában álló generáció önemésztéséről. A hősök egy része orvostanhallgató, akik éppen önmagukat képtelenek meggyógyítani. Mindannyian fordítanak a sorsukon: ki a reményteljes jövő, ki a végzet irányába indul. Félelem a pályakezdéstől és a nagybetűsbe lépéstől, homoszexualitás, alkohol és kábítószer - a ma huszonéveseinek gyötrődései. A Nyavalyások egy előadásnyira duzzasztott bizarr jövőkép, amiben bármi (még a jó is) megtörténhet.

A fekete humorral és szenvedéllyel átszőtt darabot az ART-BAL és a Papírhold Produkció friss, minden ízében huszonegyedik századi színpadi műként, musicalként mutatja be. A zene egy fiatal zeneszerző (Scheck Ádám), a szöveg két ifjú költő (Babiczky Tibor és Simon Márton) munkája. Többek között a Kaposvári Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemrég végzett hallgatói adnak hangot a hét szereplőnek. A zene a harmincas évek kabarésanzonjait és a karcosan lírai rockot ötvözi, és élőben fog megszólalni.

A Nyavalyások egy sztori egymással kavaró, az életüket többé vagy kevésbé eltoló fiatalokról. De nem csak fiataloknak. Szappanopera ("szappanmusical") költészettel, lelki sivárság színes megoldásokkal, (élet)ösztönök halállal, itt mindenki kedvére szórakozhat, vagy nézhet tükörbe. A Nyavalyások a fejre és a szívre ható tömény SZÓRAKOZTATÁS.

A(z) Nyugati Teátrum előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 3., Nyugati Teátrum

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Johnny R. 2009 ápr. 16. - 22:23:27 10/10 Előzmény Minotaur
Hihetetlenül jó. A sztori meg a dalok is. Zeneileg kellõen rockos, nagyon tetszik. És szépek a lányok is :) És milyen hangjuk van... Húúúú! 10bõl 10 nem kérdés! :D
10/10
Minotaur 2009 ápr. 14. - 02:44:39 10/10
http://www.youtube.com/watch?v=fCestCM6HE8

Itt egy videó róluk. Tetszett az elõadás :)