Színház

Nyílt tengeren

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Hajótörést szenvedtünk. Hárman maradtunk a csónakban. Kezdek éhes lenni."

Utakat keresünk önmagunk kifejezésére, fejlesztésére. Mrożeket találtuk meg és ő is megtalált minket. Ki és hol befolyásol bennünket? Milyen szerepeket játszunk a saját életünkben? Ezeket vajon magunknak választottuk? Hogy lehet ezeket megenni, megetetni a másikkal? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik az alkotók a választ az előadásban.

"Nagyon aktuális helyzetet ábrázol a történet, ember embernek a farkasa. Hogy miért nyúlunk egy politikát és társadalmat kritizáló darabhoz 19 évesen? Erre a válasz szinte magától értetődő, akarva akaratlanul benne vagyunk az aktuális politikában. Nekünk is el ?kell? menni szavazni és mi is részei vagyunk annak a nagy egésznek, akik döntéseket hoznak, így joggal mondhatjuk, hogy nem idegen tőlünk se a politika se a társadalmi helyzet." (Váradi Gergely)

Slawomir Mrożek lengyel író egész Európát bejárta a sztálinizmus idején. Művei az abszurd stílusában íródtak, burkolt politikai és történelmi célzásokkal. Drámáját a debreceni Ady Endre Gimnázium emeltszintű drámai képzésében részt vevő diákok állították színpadra, produkciójuk az idén bejutott az Országos Diákszínjátszó Találkozón döntőjébe.

A(z) ALTeRRA Kortárs Előadóművészeti Központ a Régi Zsinagógában előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások