Színház

Nyolc nő

bűnügyi komédia, 2 felvonás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ki ne szeretné a jól megírt klasszikus krimit? A családi titkokat? A vidéki kúriák jellegzetes hangulatát? Robert Thomas nagysikerű bűnügyi komédiájában mindez szellemes párbeszédekkel és nyolc remek női szereppel egészül ki egy izgalmas és szórakoztató történetben.
Egy csinos francia villában karácsonyra készülődnek. Odakint havazik, idebent kávéillat terjeng a levegőben, a család tagjai most ébredeznek. Hazavárják a nagyobbik lányt, Catherine-t, aki téli vakációra érkezik. A házban az egyetlen férfi az apa, aki együtt él három generációnyi nővel és két női alkalmazottal ? nem csoda, ha sokáig alszik. Ezen a reggelen valahogy túl sokáig. Amikor a szobalány bemegy, hogy felébressze, holtan találja, hátában késsel. Ki ölhette meg?
A Nyolc nőben nincs nyomozó, nem üdül épp a szomszédban Hercule Poirot vagy Miss Marple, hogy apránként kiderítse, mi történt. Ebben a házban csak családtagok vannak, csak nők, akik a havazás és az ismeretlen tettes mesterkedése miatt ki sem tudnak menni, hogy segítséget hívjanak. Egymást vizslatják tehát, és egymástól rettegnek. Mert a tettes köztük van. És ahol nyolc nő egy szobában összezárva kutatja a másik gyenge pontját, ott előbb-utóbb vagy vér folyik, vagy nagyon sokat lehet nevetni.
A női lélek rejtelmeit jól ismerő szerző darabját világszerte játsszák a színházak. 2002-ben François Ozon parádés szereposztással filmet is forgatott belőle, a színésznők ? többek között Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Danielle Darrieux ? alakításukért együtt nyerték el az Európai Filmdíjat és a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díját. A Csokonai Színházban Keszég László állítja színpadra a darabot, akit 2013-as Don Perlimplín/Don Cristóbal-rendezése révén már ismerhetnek a debreceni nézők.

A(z) Csokonai Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. november 13., Csokonai Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Mamy (nagymama)
Gaby (anya)
Suzon (az idősebb lánya)
Catherine (a fiatalabb lánya)
Augustine (Gaby nővére)
Madame Chanel (nevelőnő)
Louise (az új szobalány)

Alkotók

Hozzászólások