Színház

Nyugat 100 (Osvát és Kosztolányi)

előadás, magyar, 2008.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

I.
OSVÁT ERNŐ
szereplők: Kováts Adél, Schneider Zoltán, Adorjáni Bálint
Rendező: Sólyom András
Zene: Szemző Tibor

Néhány héttel Osvát öngyilkossága után, a Nyugat szerkesztőségében, egy lapzárta előtti éjszakán, három író-szerkesztő küszködik az önmagukra kirótt feladattal: egy nekrológot szeretnének írni.
Mind a hárman tehetséges és tisztességes emberek, akik irigylésre méltó szakmai, emberi összetartozással, egymástól elszakíthatatlan kötelékben élnek és dolgoznak. Osvát mind a hármójuk főnöke és pótapja volt, akit rettegve tiszteltek. És most, a halála után, ha nem is egyformán, de félnek az apa nélküli, felnőtt élettől, ami ezután elkerülhetetlenül bekövetkezik.

II.
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ
szereplők: Marjai Virág, Szávai Viktória, Wéber Kata, Bálint András, Karalyos Gábor, Mácsai Pál
Rendező: Bálint András

Hat Kosztolányi-fotó a színpadon. A kócos siheder, a bájos egyetemista, a bohém világfi, a huncut híresség, az érett férfi és a haláltól rettegő, megtört író.
Részletek a Szegény kisgyermek panaszaiból, badar versek, Hajnali részegség és kecskerímek, Esti Kornél történetei és Szeptemberi áhitat. Szellemes és fájdalmas szösszenetek.
Ötven perc egy csodálatos életműből.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. május 20., Radnóti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

mulao 2009 okt. 05. - 17:37:12
Szerintem a szereplõk jók voltak, nekem inkább a fiatalok tetszettek.A Kosztolányis, vicces is volt helyenként, az tetszett, az Osvát bakis volt (szerintem).Az meg nem számít, hogy élõben, vagy tv-bõl láttam-e.:))