Színház

Oberfrank Réka: AfterEverAfter / Horváth Nóra: Beat

táncelőadás, 40 perc, 16 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

IZP estek - Fókuszban a fiatal alkotóművészek - Mozgásban az Imre Zoltán Program!

AfterEverAfter

Szingli, kapcsolatban van, házas, elvált, szerető, fiatal, idős, tapasztalt, tapasztalatlan. A 21. században, vagy annál régebbi időkben, jó módban, vagy szegénységben. Az érzések, az állapotok közösek, de mégis mindannyian másképpen reagálunk rájuk. Lesz ami stabil, van ami megborul, visszaáll, vagy elmúlik, átalakul. #orokkonorokke Ebben az előadásban az alkotók a társkereséshez fűződő saját, illetve környezetükben tapasztalt hatásokat feldolgozva hozták létre e folyamatot, ahol végighaladva egy lelki úton mutatnak fel ismert helyzeteket, érzéseket, képeket melyek a mai párkapcsolati kultúrában aktívan létező elemek. Végigkövethetjük, mit is jelent ma nőnek lenni, mik a tradicionális képeink erről, illetve mai, modern változataikkal is találkozunk. Ezek beleszőve egy absztrakt személyes térbe válnak élővé. A két táncos hol találkozik, hol saját útját járja egymás mellett. Annak ellenére, hogy egyéni folyamatokon mennek keresztül, állapotaik között mégis sok
relációt vélhet felfedezni a néző.

Oberfrank Réka 1994-ben született, Budapesten. Tanulmányait a Budapest Kortárstánc Főiskolán, illetve a The Danish National School of Performing Arts-ban végezte. Ezt követően, szakmai gyakorlatként tagja volt a spanyol CobosMika Seeds formációnak. Két éve tért haza Magyarországra, ahol jelenleg szabadúszóként dolgozik.

Horváth Nóra 1993-ban született, Budapesten. Kortárstánc tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte.  Ezt követően számos külföldi, és magyar alkotó, valamit társulat projektjében vett részt, mint például Eléonore Valére-Lachky, Hiroaki Umeda, Marco Torrice, Mészáros Máté, és a Tünet Együttes.
2016-ban Jenna Jalonennel közösen alapítottak egy formációt Collective Dope néven. Az
első Dope &I' just wish to help you című duettjük számos hazai, és külföldi fesztiválon került
bemutatásra. 
Jelenleg a Theater Bremen - Unusual Symptomps Company tagja.

Szereposztás/stáb:
Alkotók/előadók: Horváth Nóra, Oberfrank Réka
Zene: Csizmás Andris
Fény: Pete Orsolya
Mentor: Molnár Csaba

Beat

 A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző táncnyelveket használva keresnek utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be ezen útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.
A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbségeikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, techno-t, hip hop-ot, twerk-et illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével  fogják  össze. 

Horváth Nóra 1993-ban született Budapesten. 
Kortárstánc tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte.  Ezt követően számos külföldi, és magyar alkotó, valamint társulat projektjében vett részt, mint például Eléonore Valére-Lachky, Hiroaki Umeda, Marco Torrice, Mészáros Máté, és a Tünet Együttes.
2016-ban Jenna Jalonennel közösen alapítottak egy formációt Collective Dope néven. Az
első Dope I just wish to help you című duettjük számos hazai és külföldi fesztiválon került
bemutatásra. 
Jelenleg a Theater Bremen - Unusual Symptomps Company tagja.

Ivanov Gábor 1990-ben született Budapesten. 
Táncos karrierjét a néptánccal alapozta meg, majd érdeklődése a kortárstánc felé fordult. Ez
irányú tanulmányait a BailArt Táncstúdióban folytatta.
Az iskola befejeztével több társulattal, és alkotóval dolgozott együtt, mint például a  PR-
Evolution Dance Company, Grecsó Zoltán, Robert Clark, Közép Európa Táncszínház.
Jelenleg szabadúszó táncművészként tevékenykedik Magyarországon és külföldön. 

Szereposztás/stáb: 
Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Major Mátyás
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

 

Hozzászólások

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!