Színház

Oh no!

táncelőadás, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"A valódi bréktánc mindig szabad ég alatt zajlik. Négy fal között táncolni azt jelenti, hogy valaki irányít, valaki megmondja mit csinálj, időponthoz kell igazodni, stb." (Frosty Freeze)

Dalija Acin csak break tánc figurákat (bboying) alkalmaz az Oh, no! című darabjában, ezzel is jelezve a koreográfiai útkeresést egy másik táncnyelvben. Az előadás légkörét a táncanyag hangsúlyos túlhalmozása alakítja ki, a közönség figyelmét elárasztják a mozgó, intelligens testek által közvetített információk. A breaktánc lenyűgöző, virtuóz nyelve koreográfiai parazitaként csüng a kortárs táncra oly jellemző absztrakt kód mátrixán, új esztétikai és módszertani áttöréshez vezetve. (Saša Božić)

Darko Bursac (1985) és Luka Lukic (1986) már több éve professzionális break táncosok, 2004-ben alapították a belgrádi Recognize Crew break táncos csoportot. 2004/5-ben a balkáni és a skandináv régió együttműködésével megvalósított Hard Core Workshop Exchange művészeti táncprojektben vettek részt. 2008 óta sikeres break tánc iskolát működtetnek Belgrádban.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 10., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Hozzászólások