Színház

Olympia

vígjáték, 3 felvonás, magyar, 2015.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Molnár Ferenc modern szerző. Persze mindig is az volt. De a rang és a mód, a társadalmi különbségek nagyszerű ábrázolója ma mintha még egy fokkal aktuálisabb lenne, mint valaha. A monarchia császári fenségének legfelső körei csak különös etikett szerint érintkezhetnek az alsóbb néposztályokkal.
A gyönyörű Orsolini hercegné, a gőgös Olympia és egy Kovács nevű, magyar huszárkapitány közötti kapcsolat miatt tűrhetetlen és sajnálatos botrány szele érinti meg a finom fürdőváros előkelő levegőjét. Megindul a Molnárnál mindig oly bravúros eltérítő-hadművelet. A szerelmeseknek válniuk kell. Mégpedig a legbrutálisabb módon. A hercegné továbbra is hercegné marad, a magyar paraszt pedig visszatakarodik oda, ahonnét jött, a fajtájához. Vajon elkerülhető az egész Monarchiát megrengető botrány, vagy Plata-Ettingen Eugenia hercegné tervei szerint legalább a látszat megmenthető...?

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 13., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Plata-Ettingen herceg (tábornok)
Eugenia (a felesége)
Olympia (özv. Orsolini hercegné, a leánya)
Kovács (huszárkapitány)
Krehl (osztrák csendőr-alezredes)

Alkotók

Hozzászólások

6/10
surviver 2016 máj. 20. - 13:37:18 6/10
Szép díszletek, békebeli, poros mondanivaló.
papua 2015 nov. 18. - 17:54:43
Erre mondják: békebeli siker,jó polgári színház,remek színház!
ambrosius 2015 febr. 28. - 22:44:06
Amelyik színház Molnár Ferencet játszik, biztosra mehet. A közönség hálás is a választásért, önfeledten kacag és hangosan tapsol. Pedig a gyönyörû díszletben és míves kellékek között igazi társadalmi dráma zajlik, csak finom humorral, csipetnyi gúnnyal. Korcsmáros György rendezésében nagyon tetszett, hogy ez a társadalom kritika, éppúgy mint Molnárnál sem, nem lett szájbarágós. Színészei pedig a fürdõvároshoz illõen lubickolnak szerepeikben, Pásztor Erzsinek valóságos jutalomjáték a hercegné szerepe, Szilágy Tibor annyira szenilis, hogy már kissé aggódunk érte, csak nem öregedett meg ennyire? Nem lehet szó nélkül hagyni Bezerédi Zoltán gumiarcú mimikáját, ahogyan rendszeresen "bután" néz Krehl csendõr-alezredes szerepében. Õk viszik az estét, a többiek (Balsai Mónika és Marton Róbert flörtje és Egri Kati intrikái) csak jó indokok a történetben, hogy legyen valami, ami egy kicsit megmozgatja az álló gyógyvizet.