Színház

Operaházi gála 1956 tiszteletére

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Igazi különlegességgel készülnek színészeink az idei október 23-i operaházi gálára. Az 1956-os események tiszteletére rendezett esten a hagyományostól eltérően ugyanis dalok és sanzonok csendülnek majd fel, olyan ismert hazai színészek előadásában, mint Básti Juli, Fullajtár Andrea, Molnár Piroska, Egyházi Géza, Haumann Péter, Hollósi Frigyes, Koltai Róbert és Kulka János. A műsorban az 1956-ban énekelt dalok, valamint későbbi szerzemények is szerepelnek, amelyek közvetlen tartalma, vagy gondolatvilága a forradalmi eseményekhez és azok következményeihez kapcsolódik.
"Az 56-os emlékek ápolása nagyon közel áll a szívemhez, hiszen én gyerekként éltem meg az akkori eseményeket. A mai napig élesen emlékszem arra a napra, amikor az oroszok bejöttek Magyarországra." - idézi fel gyermekkori emlékeit a gála egyik főszereplője, Koltai Róbert. "Édesapámmal Pesten voltunk épp és november 4-én szorongva figyeltünk Nagy Imre rádióbeszédére. Előttem van az a különös hajnal, és azok a tompa robbanások zaja is, amiket a pincében hallottunk."
Nagy László megzenésített versét - Ki viszi át a szerelmet - Fullajtár Andrea előadásban hallhatjuk; a nagy sikerű Megáll az idő című dalt Básti Juli és Kulka János adja elő, Dés László Legyen úgy című szerzeményét pedig Koltai Róbert énekli majd.

A(z) Magyar Állami Operaház előadása

Stáblista:

Hozzászólások