Színház

Orfeusz és Eurüdiké

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai női és férfi viszonyrendszerekbe emelve eleveníti meg - egészen sajátos fénytörésbe helyezve az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet. Eurüdiké a ma felgyorsult világának poklába száműzetik - ide követi őt szerelme, a régi vágású, más értékrendet képviselő megmentő hős. Ám Orfeusz ebben a felgyorsult világban ügyefogyottá és tehetetlenné válik - nincs ereje és mersze szembeszállni a jelen felgyorsult világával.

A táncduó a régi és a jelen értékei között húzódó ellentétet mutatja be, Orfeuszt és Eurüdikét nem generációs különbségek választják el, hanem maga az idő. A tánc nyelve képes megmutatni az emberi kapcsolatokban megélt, újra és újra feszültséget és feloldhatatlan ellentéteket generáló, belső mozgatórugókat.

Simkó Beatrix és Grecsó Zoltán együttműködésük sok éves tapasztalatait sűrítik duójukba, amely Dömölky Dániel letisztult látványkonstrukciójában és Gryllus Ábris sound designer által teremtett atmoszférában valósul meg.

A(z) Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások