Színház

Őszinte, de igaz

előadás, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A groteszk humoráról ismert Pont Műhely új előadással mutatkozik be a MU Színházban. Az Őszinte, de igaz című darab a tavaly, a Család című előadással megkezdett trilógia második része. A rendező és az egyik főszereplő ismét Keszég László.
A darab írója, Bíró László szerint az Őszinte, de igaz itt és most történik velünk és mindenkivel. "Az igazság talán valóban győzedelmeskedik némely kiválasztott pillanatban, de a hazugság megszámlálhatatlan kisebb és nagyobb diadalt arat mindennapi életünkben." - mondja Bíró. "Az időt az ünnep fogalmával tagoljuk, és felmerül a kérdés: melyik érzéssel találkozunk gyakrabban, az ünnep igazságával, avagy a mindennapok hazugságával?"
Több filozófus, valamint magatartáskutató egyetért abban, hogy az emberi faj túlélése szempontjából a hazugság fontosabb, mint az igazság. A Pont Műhely társulata hajlíthatatlan szigorral és humorral mutatja be, hogy a fenti filozófusok és magatartáskutatók nem viccelnek.

A történet főszereplői, Éva és Laci jól szituált, harmincas éveik elején járó házaspár, az ún. young professional képviselői, boldogságukhoz talán már csak a gyermek hiányzik, bár Éva félti remek alakját... Persze mindkét fél éli a maga árnyéletét is: szeretőket tartanak és egzotikus hobbiknak szentelik szabadidejük egy részét.
Éva imádja a társaságot, és gyakran tör rá az érzés, hogy Laci aranykalitkába zárja. Ennek akar véget vetni egy hatalmas szilveszteri bulival, amely kicsit másképpen alakul, mint tervezték...

A trilógia első darabja, a Család című előadás múltunk legfontosabb tájára, a gyermekkorba vezetett vissza, saját és szüleink gyermekkorába azzal a céllal, hogy rádöbbentsen, nem véletlenül beteg szinte mindenki a nyugati civilizációban. A 2004-ben elkezdett előadássorozat záró darabját 2006 áprilisában tervezik bemutatni.

A Pont Műhely trilógiájának célja, hogy radikális kritika alá vesse a nyugati gondolkodás három alappillérét az idő kategóriáival. Jóság, igazság és szépség kerül analízisre a múlt, a jelen és a jövő dimenziójában.

A(z) Pont Műhely előadása

Bemutató időpontja:

2005. április 15., Pont Műhely

Stáblista:

Szereplők

Szilvi (utazási iroda-tulaj)
Évi (feleség)
Laci (bróker)
Péró (kampánymenedzser)
Zsolti (fitnesszedző)
DJ Pandor

Hozzászólások