Színház

Osztrigás Mici

zenés komédia, 3 felvonás, magyar, 2008.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Valamikor a XIX. század legvégén - Petypon, a híres és köztiszteletben álló párizsi orvosprofesszor egy napon szörnyű fejfájással ébred a saját kanapéja alatt. Az elmúlt estéről arra emlékszik csupán, hogy kollégája unszolására életében először megivott egy pohár bort, mégpedig a hírhedett MAXIM nevű lokálban. Utána rendelt még egy üveggel... majd... minden ködbe borult. A másnapos ébredés után viszont kezdetét veszi az orvos rémálma. Ágyából ájtatos öregecske felesége helyett előbukkan a Maxim leghíresebb sztárja, maga Osztrigás Mici. A váratlanul beállító tábornok nagybácsi természetesen úgy gondolja, hogy a doktor ágyában heverésző, alig öltözött csinos hölgy nem lehet más, mint Petypon felesége. Ettől kezdve a félreértések, a személy- és szerepcserék, a bohózati helyzetek egyre gyorsabb ütemben peregnek, miközben megszólalnak Szentirmai Ákos és Bradányi Iván remek dalai, hogy sok nevetés közben igazán franciás hangulatunk legyen.

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. április 26., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Petypon (orvostanár)
Petyponné (a felesége)
Petypon de Grelé tábornok
Osztrigás Mici
Mongicourt orvos
De Valmonté hercegnő
De Valmonté herceg
Clémentine (a tábornok unokahúga)
Coringnon hadnagy
Vidaubartné
Sauvarel (alprefektus)
Sauvarelné (a felesége)
Etienne (Emile, ikertestvérek)
Hantignolné
Ponantné
Corignon hadnagy

Alkotók

Hozzászólások

9/10
Johann 2012 márc. 18. - 16:27:38 9/10
Emlékszem erre az elõadásra, tavaly tavasszal láttam Óbudán. Akkoriban még mûsoron tartotta a Turay Ida Színház a Mici néni két élete címû vígjátékot is Tóth Judit és Cs. Németh Lajos fõszereplésével. Azt már korábban láttam és nagyon kedvesnek találtam. Kissé különös volt, hogy egy idõben két "Mici"-s darabot is repertoáron tartottak. Azt hiszem, tudat alatt óhatatlanul összehasonlítottam a kettõt. Pedig nem kéne, más karakterû vígjáték ez, igazi hamisítatlan Feydeau komédia.
Jó volt Hûvösvölgyi Ildikót és Szacsvay Lászlót együtt látni a színpadon! Mint ahogy az egész elõadás jól eltalált, lendületes, szinte könnyekig kacagtató volt. Az Óbudai Kulturális Központban olyan telt ház volt, hogy a pótszékekre is alig kaptam jegyeket. Most látom, hogy 2008-ban mutatták be. Azt hiszem, ez elég jónak számít, hogy tavaly még telt házzal ment. Talán ez a siker is szerepet játszott abban, hogy - szintén tavaly - a Magyar Színház is mûsorára tûzte ugyanezt a darabot. Arról olvastam egy elég szigorú kritikát. Mondjuk, ha jól látom, már nincs is mûsoron...
A Turay Idásnak nagy erénye (volt) az élõ zene is, valamint a látványos színpadkép, az akrobatikus táncjelenetek.

Egy másik Feydeau bohózatot (Az úr vadászni jár) találtam most az Éless-Szín mûsorán Koncz Gábor rendezésében, többek között Kautzky Armand fõszereplésével. A korábbi kedvezõ Turays tapasztalatom és a jól csengõ nevek miatt is kedvet kaptam hozzá. Valószínûleg alkalomadtán megnézem azt is.