Színház

Öt ablak a látás nyelvtana

zenés előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás Hundertwasser létspiráljának szcenikai adaptációja. Hundertwasser csigavonala a létspirál, a belső ént koncentrikusan körülvevő tudati síkokat szimbolizálja. Az első bőr az eredendő igazság a meztelen test, amely a második bőrt, a ruhát lehántva magáról hirdeti a harmadik bőrhöz a házhoz épület való jogot. Az alkotók társadalmi érzékenysége új kérdéseket szül, s új elkötelezettséget kíván. Így keletkeztek új bőrök a meglévő három köré.

A résztvevők 5 alkalommal havonta készítik elő a nyári munkát. Olyan zsigerig ható témákat és problémákat keresünk a téma kapcsán, melyek kifejezik a körülöttünk lévő világot és reflektálnak rá. Az alkotók fő célja nem az okítás és nem is a szórakoztatás. Komolyan vesszük a nézőt, ezért nem az igényeit és elvárásait szolgáljuk ki, hanem gondolatokat osztunk meg vele, kérdéseket fogalmazunk meg. Felmerülő problémák: a szellemi oxigén hiánya, az érzékelés higiéniája, a létminőség javítására tett kísérlet.

Az előadás zenei tere, az újrahasznosítás egyedi hangszerek és zenélő tárgyak formájában fog megvalósulni, Michal Wawrziniak lengyel zeneszerző és különleges re-design "hand -made" hangszergyártó vezetésével, aki évek óta kísérletezik az elhasznált, kidobott, vagy elromlott haszontárgyak újratervezésével és hangszerré változtatásával és azoknak színházi alkalmazásával.

Ablakok vesznek körül minket. Időnként ezeken át nézünk önmagunkba.
Furcsa, sötét, szép, kétségbeesett, ijedt és groteszk képeket látunk.
Nem akarunk tudni róluk, de néha ilyenek vagyunk.
Ablakok, amiken keresztül látunk, és látszódunk.
Ablakok, amiken keresztül a kortárs lengyel színház formanyelvén keressük a választ arra, milyenek vagyunk, miért van szükségünk egymásra...

A(z) Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások