Színház

Othello

tragédia, 3 felvonás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Gyulai Várszínház II. Shakespeare Fesztiváljának sikerdarabja volt a Meno Fortes Hamlet-előadása Eimuntas Nekrosius rendezésében. Idén a trilógia (Hamlet-Machbet-Othello) második darabját, az Othellot láthatják Gyulán, amely a bemutatója óta számos fesztiváldíjat nyert a világban.

"Minden előadás, amit Eimuntas Nekrosius rendez, egy komplex, spirituális kalandba fordul át, felébresztve az aggódást és az örömmámort." (Il Giorno)

"Ebben az Othello-ban minden kellék, ami pszichológiai fajsúlyt ad a történetnek - gyűlölködés, ármány, vak féltékenység, kínzó szerelem - jelen van, de Nekrosius megkeveri a kártyát és átformálva mutatja be azokat. A szöveget minimálisra csökkenti, s a gesztusok és a vizuális elemek segítségével helyezi kellő megvilágításba a célt, amely ezáltal érthetővé is válik. A vizualitás ereje a legfontosabb eszköz a rendezői koncepcióban." (Primerio de Janerio)

"Nekrosius megérdemel minden dicséretet, minden mély tiszteletet az "Othello"-ért. Mert az ő színháza a megtisztulás és az elkápráztatás egy különösen eredeti élménye. Történet-elbeszélése szimbolikus és minimális. Kevés az ikon, melyek szerkesztik produkcióját, de felejthetetlenek. Ez a módszer a dialektika korlátozása és a feloldó eufória. Ez teszi Nekrosiust mesterré, aki minden előadáson bizonyítja, hogy nagyon kevés kellék elég ahhoz, hogy nagyszerű színházat csináljon. (Jornal Publico)

A(z) Gyulai Várszínház előadása

Bemutató időpontja:

2007. július 15., Gyulai Várszínház

Stáblista:

Hozzászólások