Színház

Other Myths

táncelőadás, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Jonah Bokaert a múzeumi környezetben való munkában az a kihívás foglalkoztatja leginkább, hogy a színházi tértől eltérően a vizuális térben egy másfajta, sokkal közvetlenebb kapcsolatra adódik lehetőség a táncos és a néző között. Az előadás viszonylagos lecsupaszítottsága és a minimális technikai apparátus újabb és újabb feladatok elé állítja az alkotót, egyszerre adva inspirációt és állítva korlátokat.

2014-ben a budapesti Ludwig Múzeum felkérésére öt fiatal, különböző európai országokból érkező táncossal közösen készíti Jonah Bokaer a Ludwig Múzeum tereire megálmodott produkcióját. Ezen öt előadó között van Pataki Szabolcs (jelenleg a Pécsi Balett vendégtáncosa) és a horvát Irena Misirlic., akikkel több ízben dolgozott már a múltban. A további három előadó egy nemzetközi pályázat keretében kerül kiválasztásra, akikkel a budapesti próbafolyamat során ismerkedik meg az alkotó.

Az alkotásra a művészek egy-egy saját "mítosszal" készülnek. A közép-európai mítoszok kutatása, vizsgálata és megvitatása fogja meghatározni később a darab dramaturgiáját. Mindenkinek a saját mítosza egyenrangúként épül majd be a többi Más Mítosz közé.

A(z) Ludwig Múzeum (Művészetek Palotája) előadása

Stáblista:

Hozzászólások