Színház

P@88w0rLd

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Nap mint nap jelszavakat használunk.

Mindannyian átéltük már "az elfelejtett jelszó" pillanatát. A jelszó egy általunk létrehozott "stop" egy rendszerben, mellyel gyakran képesek vagyunk saját magunkat is kizárni. De mire is való a 'password'? Valójában mit jelent a biztonság? Hol is vagyunk biztonságban? Jó nekünk, ha biztonságban vagyunk? Vajon vannak ilyen jelszavak a testünkön, testünkben is? És kinek adunk "hozzáférést", ki ismerheti jelszavainkat?

Kódok világában, passworld-ben élünk.

Konzultáns: Quan Bui Ngoc (VN/B), Téri Gáspár

Ujszászi Dorottya a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskoláját szakmai Nívó-díjjal végzi. Budapest Táncszínház, PR-evolution, Inverse Dance, Badora Társulat, és a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben szerepel. Jardin d'Europe és többszörös Fülöp-Viktor ösztöndíjas. Külföldön Hubert Essakow Dance (UK), Quan Bui Ngoch, - Les Ballet C de la B táncosának - '3art3 Company' (CH) darabjaiban táncol. Ranglista vezető versenytáncos, 2011-től a nemzetközi salsa élet meghatározó alakjává vált Leon Rose-zal (UK/FR). Sokrétű tudását a kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa ötvözetéből alkotott CONSLA műfajában összegzi, melynek kutatásán, fejlesztésén 2010 óta dolgozik. Saját társulatai a Dot.Consla Company és Consla Core. 2013-ban társulatával a Swatch Art Peace Hotel rezidense, munkáját a 2015-ös Velencei Biennálén bemutatták. Legutóbb a Közép-Európa Táncszínháznak koreografálta Click c. első CONSLA táncszínházi darabját.

Frigy Ádám a Talentum Táncművészeti Szakközépiskola elvégzését követően a Fejes Ádám nevével fémjelzett MU Terminálban folytatta tanulmányait. A megszerzett tudást pedig olyan jeles hazai és külföldi alkotók munkáiban kamatoztatta, mint például Gergye Krisztián, Barta Dóra, Hámor József, Andrea Boll (CH/NL) valamint Jivko Jeliazkov (BG). 2011-től a Közép-Európa Táncszínház tagjaként dolgozott. 2014-ben a társulat "Fázisok" elnevezésű kísérletező műhelymunka keretén belül készítette el Mádi Lászlóval közösen "Polaritásaim" c. duettjét.

Ujszászi Kinga hegedűművész a budapesti Zeneakadémia elvégzése után Londonban, a Royal Academy of Music régizene tanszakán tanult, majd Anglia és Európa vezető historikus együtteseinek (The Orchestra of Age of Enlightement, the Orchestra Revolutionere et Romantic, The Academy of Acient Music) lett tagja. 2012/13-ban az Európai Unió Barokk Zenekarának volt koncertmestere Riccardo Minasi illetve Stefano Montanari vezetése alatt. Vezetője a madridi Academia de las Luces és a Spiritato együtteseknek, valamint számos kamarazenei formációnak. Rendszeresen tart mesterkurzusokat, legutóbb 2015 őszén Bieber Rózsafüzér szonátáiról tartott előadást a List Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. március 10., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások