Színház

Paradicsom?!

előadás, magyar, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Minden történik! Valahol kezdődik, történik és egyszer véget ér. Megszületünk, élünk és meghalunk. A történés(ek) rendszerének részévé válunk (kell válnunk?)... Akaratlanul is. De a rendszer (mint harmónia) is történik, és mint minden szintén véget ér?
A reneszánszban emberközpontúvá válik a világ, s a nők számára a barokk hozza el a felemelkedést. Igaz, egyenlőre még csak szertő, vagy feleségként, de már kifinomult érzékkel befolyásolják a férfiak világát és egész királyságok sorsa függ szerelmüktől.
A nemes hölgyek amellett, hogy elbűvölőek, jártasak a politikában, a művészetekben és az udvari intrikákban. A színpadon táncoló öt különböző egyéniségű nő jeleníti meg ezt az érzéki, szenvedélyes, ugyanakkor előkelő és méltóságteljes világot, melyben ott rejlik a játék és az erőszak. Koreográfiam elkészítésében a barokk zene inspirált, amely nagyszerűen kifejezi a kor emelkedett és méltóságteljes hangulatát. A darabomban megszólaló zeneművek a barokk legnagyobb zeneszerzőit keltik életre.
Néhány zeneszám élőben hangzik el a korhű hatás elérése érdekében.

A múzsák csókja életre keltették a mítoszok hőseit és Versailles kertjében megszületett a múzsák álma. A palota termei elbódították a királyi udvart az arany, a vörös és a gyertyák káprázatos csillogásával. A pompa és a ragyogás felszabadította a művészetek iránti olthatatlan szomjúságot, amely az ünnepélyesség és emelkedettség érzésével ajándékozta meg az embereket.
A szökőkutak márványistenei mellett burjánzott a szerelem, a féktelen vágy, és az erotika. Halk neszek, sikolyok és buja illatok varázsolták színesre a gyertyafényes éjszakát.

(Bacskai Ildikó)

A(z) MOHA - Mozdulatművészek Háza (Mozdulatművészeti Stúdió) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások