Színház

Parasztbecsület / Bajazzók

opera, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Két egyfelvonásos operát mutatnak be idén a Dóm téren, hiszen először Mascagni Parasztbecsületét, majd a szünet után Leoncavallo Bajazzók című művét adják esténként. Előbbi a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának dicső történetét is idézi, hiszen máig legendás az az 1935-ös előadás, melyet maga a mester, Pietro Mascagni vezényelt. A Bajazzók utoljára 1970-ben szerepelt a Dóm tér színpadán.

Kerényi Miklós Gábor rendezésében kerülnek színre az operák, méghozzá egy izgalmas, összművészeti élményt nyújtó koncepcióban. A rendező az általa vágyoperák alcímmel aposztrofált előadások színpadra állításával nem csupán a vájt fülű operakedvelőknek, hanem egy sokkal szélesebb közönségnek szeretne kedvezni. A népszínházi elképzelést többek között artisták színre lépése is erősíti majd.

Az előadások érdekessége lesz még, hogy egyedülálló, crossover szereposztásban láthatjuk őket. A kiváló operisták, többek között Frankó Tünde, Perencz Béla és Mester Viktória mellett Dolhai Attila, a hazai musical-élet egyik legnépszerűbb énekese is színre lép a Parasztbecsületben. A nemzetközi szereposztásban - Avgust Amonov, Asmik Gregorian és Boris Grappe közreműködésével - színre vitt Bajazzókban pedig Kerényi Miklós Máté is szerepet kapott, akit eddig szintén leginkább musicalekben láthattunk.

A(z) Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások