Színház

Párizs éjjel

újcirkusz, magyar, 2014.

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik, egész estés előadása a Párizs Éjjel címet viseli. Az új produkció minden eddiginél mondénabb hangvételű, és az elveszett illúziókat állítja színpadra. A Párizs Éjjel a harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét. A Művészetek Palotája és a társulat közös produkciója ezúttal a világhírű fotóművész, Brassai jellegzetes világából merít inspirációt.

A Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs Éjjel című produkciója 2016. december 6. és 31. között 10 alkalommal látható a Müpa Kultúr Kültér programsorozat keretében. Az előadás most visszatér ősbemutatójának helyszínére, a párizsi éjszakai mulatónak berendezett cirkuszsátorba. A Müpa Sátorban igazi párizsi miliő várja a nézőket: a különleges fények és díszletek a '30-as évek varieté világát és forró hangulatú párizsi éjjelét idézik meg. Az asztaloknál helyet foglaló közönség - a nézőtér közepén elhelyezett színpad miatt - egészen közel kerülhet a művészekhez, így a nézők szinte részeivé válnak a darabnak, és átélhetik Párizs egykori mulatóinak varázslatos világát.

Bővebben: https://www.mupa.hu/programok/kultur-kulter?utm_source=port_nyito&utm_medium=kiemelt_kulturalis_ajanlo&utm_content=textlink&utm_campaign=kultur_kulter

A(z) Recirquel Újcirkusz Társulat előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

4/10
toronyház 2016 dec. 27. - 14:17:05 4/10
Én is szeretem a mûfajt, és a társulatot is, annak ellenére, hogy jóval több technikát látnék szívesen, mert önmagában nem ennyit tudnak az artisták, ám a hely nem teszi lehetõvé, hogy valóban megmutassák igazi tudásukat. Ezért hárul nagy feladat Vági Bencére, hogy minimális technikai munkával, fõként a látvánnyal varázsolja el a nézõt. Ez többnyire sikerül is, ám ebben a darabban meg sem közelíti a többi elõadás színvonalát.
9/10
ambrosius 2015 nov. 10. - 19:22:24 9/10
Nagy rajongója vagyok a társulatnak. A Párizs éjjel a kedvencem, most másodszor láttam, egész közelrõl, de nem asztalnál ülve!
Élvezett volt látni, ahogy együtt dolgoztak, figyeltek egymásra. A külön-külön is igényes produkciók között nekem tetszett a teljes társulatot mozgató táncbetét, párcsere. Nem igazságos kiemelni neveket vagy számokat, de lenyûgözött a tûsarkú cipõben végzett feszített kötél mutatvány és Illés Renátó játszi könnyeden elõadott rhönrad (a mûsorfüzetbõl lestem ki a nevét a dupla karikának) száma. A lámpás bohóc páros kitûnõ volt, a majmos szám viszont nem illik jól bele az összképbe.
Igen figyelemre méltó a technikai munkatársak láthatatlan munkája, ahogy a kellékek egyszer csak helyükön voltak, miközben egy énekszámra vagy táncra figyelt az ember, hallgatva az élõben muzsikáló szalonzenekart.
5/10
Ny.Krisztina 2015 máj. 26. - 22:22:10 5/10
Most láttam elõször, furcsa volt...a profi produkciókat nagyra értékelem,tényleg nagyon jók voltak,de nekem a körítés, a sztorik amibe ágyazták kicsit "egyszerû" volt, néha picit már már egy chippendale showra emlékeztetett.A finoman erotikus és az egyszerû között nem sikerült megtalálni a határt.A majmos szám béna volt és az elején a bemelegítõ- közönséggel csevegés is...
5/10
sisteryes 2015 máj. 26. - 19:18:35 5/10
Hát nekünk csalódás. Fõleg hogy láttunk tõlük mást,ami nagyon tetszett.A díszlet és a jelmez nagyon jó itt is!És még mindig nagyon drukkolok a csapatnak.De ez az elõadás nem tetszett.A fülledt erotika alapvetõen a férfi-férfival relációban jelent meg. A nõt,mint olyat elhajítják,felmásznak a férfiak a hátán, vagy csak megalázzák...Az elsõ sorban bárasztálnál ülõ nézõ se lennék (hacsaknem beavatott haver-családtag) hogy a lány fenekérõl nyalogassam le a cukorkát...láncon sétáltatott majom...már már kellemetlenül nem vicces.De hát izlések és pofonok.
molera 2015 ápr. 04. - 20:49:00
Eladó egy jegy a Müpa április 9-én 19:00-kor kezdõdõ Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel c. elõadására.
A jegy földszint 8. sor, 7. székbe szól és az eredeti ára 4500 forint volt.A jegy ára most csak 3500 Ft.
10/10
Mandzsi 2015 márc. 21. - 23:18:40 10/10
Mindenkinek csak ajánlani tudom! Nagyon PROFI elõadás minden téren!!