Színház

Párizs hídja

zenés dráma, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az előadás Edith Piaf életrajzi regényeiből készült (Életem, Nem bánok semmit sem...). A tíz legismertebb slágere hangzik el az előadásban, tangóharmonika kísérettel.

A(z) Turay Ida Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
Johann 2014 jan. 08. - 13:15:14 9/10
Tavaly nyáron láttam ezt a megrázó erejû elõadást, a tusnádfürdõi diáktáborban. Ahogyan Varga Klára fórumában írtam: Tusványos üde színfoltja volt a Magyar Teátrum színházi sátor, jó sok idõt értelmesen el lehetett ott tölteni. S az egyik legemlékezetesebb ottani produkció éppen ez a kétszereplõs drámai hatású mû volt Edith Piaf életérõl, ami ott a Magyarországi Szerb Színház produkciójaként szerepelt ( http://tusvanyos.ro/?o=323 ).
Rusz Milán (a Magyarországi Szerb Színház egyik vezetõje) a harmonikást, Varga Klára pedig Edith Piafot alakította - nem akárhogyan. A színházi sátor egész programjából itt volt a legkézzelfoghatóbb az a bizonyos "katharszisz". Õszintén szólva nem hittem volna, hogy ennyire meg tud érinteni engem egy Edith Piafról szóló mû. Még szerencse, hogy adtam neki egy esélyt!
Örülök, hogy az elõadást a Turay Ida Színház is mûsoron tartja (vagy tartotta), a címét viszont helytelenül tünteti fel itt a port, ennél a társulatnál is többes számban szerepel: Párizs hídjai (ld. http://www.turayidaszinhaz.hu/eladasok/kamaraszinhaz/677-parizshidjai ). (Azért is kár az ilyenekért, mert így "Párizs hídjai"-ra rákeresve nem található meg ez az adatlap, az elõbb én is alig leltem meg...)
S végül egy jó hír: az elõadás január 27-én, 28-án és 29-én Debrecenben, a Csokonai Színházban is látható, szintén Varga Klára és Rusz Milán elõadásában ( http://csokonaiszinhaz.hu/milosevics-rusz-parizs-hidja-edith-piaf-est/ )!
Jó szívvel ajánlom! (És sajnálom, hogy ez megint csak nem jelenik meg rendesen itt, a port.hu-n...)