Színház

Peer Gynt

előadás, magyar, 2005.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Peer előkerül a meséből. Ase kettéharapja a sziklát. Ingrid Mads Moen jegyese. Peer nyakába veszi anyját és a lábát. A felhők kitérítik. Mint császár lovagol köztük. A szeszkazán Aslak lehazugozza. Peer komisz Solvejggel. Berúg. Ingrid hagyja magát, Peer elcsábítja.
Ase és Solvejg összebarátkoznak. Peer manónak áll. Egy zöldruhás nő a Dovre- hegy mélyébe varázsolja. A manó lét sine qua nonja: légy elég magadnak. Peer egérutat nyer. A nagy Görbe elől alig bír kitérni: eszébe jut Solvejg.
Házat épít. Solvejg beköltözik. A Dovre-macska bemutatja Peernek a gyereküket. Peer kitér előlük. Ase Peerre bízza magát. Meghal. Peer világgá fut.

Harminc év múlva a Krőzus Peer a görög szabadságharcosok ellen a törökök megsegítésére indul. A marokkói partoknál ellopják a jachtját. A jacht felrobban. Peer megbocsát Istennek. A sivatagban majomnak áll. Fejben felépíti Peeropolisz fővárossal Gyntiánát. De aztán inkább prófétaként egy beduin tolvajnőben énje kalifátusát. Anitra kizsebeli. Vasárnapi séta a Szfinxnél. Kairóban a bolondok végre császárrá koronázzák.

Húsz év múlva hajója zátonyra fut a norvég partoknál. Egy idegen utas a tetemét lábon megveszi. Megöl egy szakácsot. Nagyapja házának árverésén kiárusítja magát. Hagymában keres magot. Hiába. Solvejg vak bizalommal várja. Peer a halott Aséba botlik. A Gomböntő feni rá a kanalát. Peer tanúért fut. A hajléktalan Dovre inkább elszegődik nemzeti jellegű színésznek. A kanál vár. Az ördög reverendában madárfogó hálóval vadászik rá. Peer átveri. Solvejg rossz tanú. A kanál vár.

A(z) Krétakör Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 14., Krétakör Színház

Stáblista:

Hozzászólások

F_E_B 2008 ápr. 17. - 17:34:30 Előzmény Olika25
Gondolom a maradek nehany eloadasra meg mar reg elkelt minden jegy.

En kb 2 eve lattam; jo volt nagyon
Olika25 2008 ápr. 16. - 09:42:41
Energiával teli, magával ragadó, a Krétakörhöz hûen szomorú de egyben mégis az ember arcára mosolyt csaló elõadás!!! Aki teheti nézze meg, hisz lekerül a repertoárról!!