Színház

Performing Poland – Morzsák

táncelőadás, 1 felvonás, 45 perc, 16 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Crumbs (Morzsák) c. előadás azt követően született meg, hogy Monika Wachowicz találkozott egy katowicei fogolytábor női fogvatartottjaival, amikor a művésznő első önálló performance-át, a V-t adta elő náluk. Ez az élmény annyira élénken megmaradt Wachowiczban, hogy úgy döntött, újraéli az egészet: ezúttal csendben, ugyanakkor azokat az érzéseket is bekapcsolva a performance-ába, amelyeket egy októberi lengyelországi női sztrájk utcai tiltakozásai során tapasztalt.

Mindig is azt akartam, hogy egyszer csak szembetaláljam magam a totális és közvetlen cselekvés ideájával, amely „intravénásan” hatol belém, akár egy injekció vagy egy harapás során a méreg. A színpadi munkám során folyton úgy szerettem volna gondolkodni és cselekedni, ahogy egy NŐNEK kell. Most ez a NŐ, akár lánya valakinek, akár egy nővér, egy szerető, egy anya, most Ő a TEST, a TEMPLOM. Aki elpusztíthatatlan.

Szövegmontázs: Marcin ’Cozer’ Markiewicz

Koncepció, játék, installáció: Monika Wachowicz

Közreműködő: Jaroslaw Fret

Zene: Fryderyk Chopin, „G-moll Ballada (op. 23), a Murcof Csoport dalának egy részlete Mirosław Matyasik hangszerelésében: ’fehér zaj a méh belsejéből’.

Koreográfus: Monika Wachowicz

 

 

Hozzászólások