Színház

Pestiesti

előadás, 2007.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Alkotó 1: Nyugodjunk meg. Kezdjük elölről... Tehát. Ez... egy divatszínházi elemekkel megfűszerezett...

Alkotó 2: Nem divat! Képtelen vagy felfogni!? A divat az, amikor a test a Fashion TV-n előreriszál, aztán 180 fokban elfordul és visszatakarodik oda, ahonnan jött. Ezek jelmezek! Nem ruhák! Jelmezek!

Alkotó 1: Jó... Nyugi! Akkor közelítsük meg a másik végéről. Az előadás a Pesti Est programmagazin által ihletett, egy társulat személyes élményein alapuló, zenés, táncos ööö...

Alkotó 3: Kavalkád?

Alkotó 1: Tehát... zenés, táncos... látványszínház-pörformensz-koncert, a pesti éjszaka elemelt világába ágyazva sok-sok ruhakölteménnyel... Na? Tessék. Ennyi. Na, meg ugye Krétakör és Nagy Fruzsina. Ez egy találkozás...

Alkotó 3: A prózai vonalat is ki kéne emelni, meg hogy költészet, érted! Meg hogy a moziműsortól az apróhirdetésekig, minden meg lesz jelenítve kettő és három D-ben, hús-vér színészekkel, meg robotokkal.

Alkotó 4: Előadásunk ihletője a Pesti Est. Ezen a mindenki által ismert és rendszeresen forgatott kiadványon keresztül vizsgáljuk a város által nyújtott lehetőségeket. A lap első megjelenésének idején kezdtünk mi is felbukkanni az éjszakában mint szórakozni vágyók és mint szórakoztatók egyaránt. Erről is szól az előadás. Pestiesti című munkánk ezt a világot térképezi fel, sokféle, karakteresen eltérő szempontból, legszemélyesebb élményeinkből és tapasztalatainkból építkezve. A produkció a moziműsortól az ajánlókon keresztül az apróhirdetésekig körüljárja a programmagazin rovatait, és különös jelmezekkel, maszkokkal, vetítéssel, élőzenével, tánc és szöveg keverékével próbál választ adni arra a bonyolult kérdésre, hogy hogyan is érezzük magunkat, hogyan létezünk ebben a városban - és végsősoron ebben a világban.

Alkotó 2: Ez egy ilyen..., egy ilyen..., ilyen keverék, egy ilyen... cuvée.

Alkotó 1: Ja, egy ilyen cuvée.

A(z) Krétakör Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2007. szeptember 7., Krétakör Produkció

Stáblista:

Hozzászólások