Színház

Peter

előadás, magyar, 2016., 14 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Peter egy 21. századi Pán Péter-történet. Felnőtt egy generáció (Y), amelynek rettenetesen bizonytalan a jövőképe, és felnövekvőben van egy másik (Z generáció), amelynek fiataljai pár éven belül hasonló helyzetben fogják találni magukat. Ezek az "Én generációk". Számos Y generációs fiatal ódzkodik a felnőttséggel együtt járó kötelességektől, a munkavállalástól, a felelősségvállalástól. Kerülik az elköteleződést, és a gyermeki örömeket részesítik előnyben. Ők a hunédzserek, akik inkább bennragadnak a mamahotel komfortos fogságában. Ez tipikus európai jelenség 2015-ben. Kapunyitási pánik, Pán Péter-szindróma. Kik tehetnek erről? A fiatalok? A szüleik? A fogyasztó- és élményközpontú jelenre koncentráló és egyben infantilizáló média- és reklámipar? Ezekről a kérdésekről szeretnénk a diákokkal közösen gondolkodni.

A huszonöt éves Peter nem találja a helyét a világban. Elköltözik a szüleitől. Jelenleg a bátyja lakásában tartózkodik. Átmenetileg. Amíg a testvére üzleti úton van New Yorkban. Úgy érzi, hogy pontosan erre van szüksége: egyedüllétre és egy kis időre. Kutatja az összefüggéseket, listákat ír arról, hogy mivel rendelkezik, mivel nem rendelkezik, milyen tárgyra van tulajdonképpen szüksége, miért volt annyira oda kiskorában, mik azok a dolgok, amelyek kiborítják. Megpróbál válaszokat keresni arra, hogy mi végre van a világon. Videóüzeneteket készít barátjának. Ezeken az üzeneteken keresztül ismerkedünk meg Peterrel, Peter családjával, "barátaival" és új kapcsolataival.
Madák Zsuzsanna


A programot kifejezetten egy osztály vagy egy iskolai kisközösség számára ajánljuk.

Erlend Loe Naiv.Szuper. és Roger Kurland Játszótér című művei nyomán, J. M. Barrie Peter Pan a Kensington Parkban és Peter Pan és Wendy című regényei által inspirálva írta: Madák Zsuzsanna

Az Erlend Loe-regényt fordította: Vaskó Ildikó
A Roger Kurland-regényt fordította: Szöllősi Adrienne, Petrikovics Edit

Ajánlott korosztály: 14-19 év

Színházi nevelési konzulensek: Cziboly Ádám, Bethlenfalvy Ádám

A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. január 27., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások