Színház

Piaf Piaf

előadás, 2 felvonás, 160 perc, magyar, 2008.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A Piaf Piaf ősbemutatóját 1989-ben tartották a Helsinki Városi Színházban. Ennek felújított, a Bárka Színház társulatára átírt, új változatával készül majd két évtizeddel később Jorma Uotinen. A mű középpontjában a legendás énekesnő áll, ám a színpadon korántsem a szokványos romantikus életrajzot látjuk - miközben az előadásban természetesen elhangzik Edith Piaf valamennyi híres dala, és egy pillanatra sem hiányzik az érzelem, a szenvedély. Uotinen rendezése (és a szövegíró-dramaturg Juha Siltanen darabja) úgy koncentrál folyamatosan a főhősre, hogy közben az "ensemble-játékot" helyezi előtérbe. A mintegy húszfős csapat szinte mindvégig a színen van, az események szinkronban zajlanak, megismerjük Piaf-ot, a "verebet" és közben megismerjük azt a közeget, amiben felnő, ami meghatározza, ami dalainak gyökere és befogadó otthona. Előttünk a párizsi, a kávéházak-kuplerájok-lokálok-fényes színpadok világa, a színházi öltözők, a ring (a nagy szerelem: Marcel Cerdan), az európai és tengerentúli koncertek atmoszférája, az utolsó évek szenvedéssel-csakazértis elszánásokkal teli, a legsűrűbb-legszebb dalokat ihlető, diadallal-bukással végződő varászlatos-tragikus élete.

A(z) Bárka Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. október 16., Bárka Színház

Stáblista:

Szereplők

La Mome Bijou
"Bokszoló"
Tolvaj (Theo Sarapo)
Árnyék (Bokszoló)
X Kisasszony
Y Kisasszony
Táncos (Katona)
Harlekin (Táncos)
Táncos (Tengerész)

Alkotók

Hozzászólások

1/10
lukácslujza 2010 ápr. 11. - 15:07:21 1/10
Ez tényleg a nézhetetlen kategória. Az egész egy értelmetlen zagyvaság. Legalábbis a fele tuti az, mert mi is eljöttünk a szünetben, úgyhogy a második felvonásról nem tudok nyilatkozni.
1/10
Gargazsul 2010 febr. 27. - 23:00:35 1/10 Előzmény Izékiel
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Számomra élvezhetetlen volt... Inkább megnézem a filmet megint.
Izékiel 2010 jan. 29. - 10:45:33
Ki kell mondjam, lehet hogy az éretlenségem miatt... de életem legrettenetesebb darabja volt ez. Alig vártam, hogy szünet legyen és kimenekülhessek...
F_E_B 2008 okt. 16. - 15:00:13
Fogadok, hogy a veseje meg a csipocsontja is szep.
De vajon milyen a szineszi kepessege?
Romicã 2008 okt. 16. - 11:02:02
Ladányi Andreának gyönyörû a feneke, és nagyon szuperek a combjai...